SONGÜL KONAR

TMO ziyaretinde Erdoğan Çekiç ile yeni sezon hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını ifade eden Kılınç, “Depoculuk sistemine geçen TMO bu yılda alım yapacak bu yıl TMO ve TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği)'un %50 ortaklığı olan LİDAŞ (Lisanslı Depoculuk AŞ.) tarafından alım olacak. Devletimiz ve hükümetimiz her zamanki gibi çiftçimizin yanında. Cumhurbaşkanımızın hububat ve buğday fiyatı ile ilgili açıklamaları üreticimizi ve çiftçimizi sevindirdi. İl Genel Meclis Üyeleri Halil Bayazıt ve İsmail Keleş ile birlikte bu yılki alımları ve depolama sistemlerini yerinde görmek ve öğrenmek için ofisimizi ziyaret ettik.” dedi.

“BUĞDAY FİYATININ BİN 400 TL OLMASI ÇİFTÇİMİZİN ERKEN BAHARI GİBİ OLDU”

31 Temmuz tarihleri arasında yine alım olacağını hatırlatan Kılınç: “31 Temmuz tarihleri arasında yine alım olacak. Buğday fiyatının bin 400 TL olması çiftçimizin erken baharı gibi oldu. Geçen yıllara nazaran Ekimde %25-30 oranında eksiklik olsa da TMO bu yılda 25-30 bin ton aralığında buğday alımı yapacak. Bu yılki alımı yapacak olan LİDAŞ alım ve sonrası depolama ürün zayiatı en az olacak şekilde depoların alttan havalandırmalı sistem ile buğday tahribatının en az olması yolunda. Lisanslı depoculuk AŞ. LİDAŞ depolamada profesyonel adımlar atarak ürünün tahribatını sıfıra getirmek için mücadele veren bir kuruluş. Keşan’da 1954 yılından beri faaliyet gösteren TMO’ya ve o günden bu güne hizmet eden tüm çalışanlarına Keşan’a ve bölge çiftçisi ne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Daha sonra İl Genel Meclis Üyeleri Halil Bayazıt ve İsmail Keleş söz aldı. 

Bayazıt ve Keleş, “Alımlar Enez’de de devam edecek. Enez ve Keşan’da devam etmesi bölge çiftçimizi ve bizleri sevindirdi. Bu yılda alımlar 30 bin tona yakın. TMO Müdürümüz Erdoğan Çekiç bu yaz İpsala’da görevine devam edecek. Erdoğan Çekiç iki yıldır burada çiftçimize gerekli kolaylığı gösterip zaman ve saat gözetmeksizin hizmet etti. Kendisine çok teşekkür ederiz. Yeni görev yeri olan İpsala’da da başarılar dileriz. Bölgemizin üreticisi çiftçimizin de bol bereketli bir yıl geçirmesini dileriz.” şeklinde konuştu.