Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Bahçeköy, Seydiköy, Şükrüköy, Mahmutköy ve Kadıköy’de anlaşmalı ekim gerçekleştirilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinin sebze ihtiyacını karşılamaya yönelik proje ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Projenin bölgemiz için büyük bir fırsat olabileceğini belirten Aldanmaz, “Akıllı olursak, on numara bir proje. Bölgemiz üreticisini ihya eder” dedi.

 ÜRETİM ARTIŞINDAN ÇOK

KALİTELİ MAL GEREİYOR

Projenin bölge açısından çok güzel olacağını belirten Aldanmaz, şöyle konuştu: “Yeter ki üreticimiz kaliteli mal üretsin. Üretici akıllı davranırsa bu proje sayesinde para kazanacaktır. Yıllarca Keşan ekonomisine katkıda bulunabilecek bir proje. Yeter ki kaliteli mal yetiştirilsin. Hatta kaliteli ürün yetiştiriirlse pazara ürün çıkartmalarına bile gerek yok. Proje ile bilimsel üretim yapılacağından bir kalite yakalanacaktır diye düşünüyorum. Yıllar önce yine bu köylerimizden haftada 4-5 kamyon İstanbul’a mal gidiyordu. Üreticinin hatalarından dolayı şimdi hiçbir alıcı gelmiyor. Proje ile sözleşmeli ekim yapılacak. Tonaj anlamında ne kadar üretim yapılacağını bilmiyoruz. Üretimin artması bir şey değiştirmeyecektir. Bir çiftçi 10 dönüm ekeceği yerde 15 dönüm sebze ekerse bu işin de tadı kaçar”  

BU FIRSATI TEPMEMEK GEREK

Aldanmaz,  projenin yaygınlaşması halinde bundan Keşan pazarının olumsuz etkilenmesinin söz konusu olmayacağını da belirterek, “Keşan pazarcısı malını her zaman her yerden bulur. Pazaryerine sebze-meyve anlamında olumsuz etkisi olmayacaktır. Bu projeyi düşünenleri, geliştirenleri ve gerçekleştirecek olanları şimdiden tebrik ediyorum. Bence bölge üreticimizin geçmişten de ders alarak bu fırsatı tepmemesi gerekir. Bu işin parası garanti, yeter ki istenilen kalitede mal yetiştirilsin. Bu bir fırsat ve üretici arkadaşlarımızın bu fırsatı kaçırmamalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.