SELÇUK GEZER

Keşan TB'nin analiz hizmeti ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Keşan TB (Ticaret Borsası) Toprak Analiz Laboratuarı sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Tezcan Aktaş, Keşan TB'nin, geniş analiz yelpazesi ile üreticilerin yanında olmaya devam ettiğini söyledi. 

KALİTELİ SULAMA SUYU İLE VERİM VE KALİTE ARTIŞI SAĞLANIR

Keşan TB Toprak Analiz Laboratuarı'nın tüm üreticilerin yüksek verim ve kaliteli ürün alması için toprak, bitki ve sulama suyunu analiz ettiğini vurgulayan Aktaş, “Sulama suyunda (Anyon ve Katyon) analizlerini yaparak suluma suyu sınıfını belirliyoruz. Toprakta (Ph, EC 'tuzluluk', bünye, organik madde, kireç, azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, bakır, demir, mangan, çinko), bitkide (Bor, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, bakır, demir, mangan, çinko) analizleri yapılarak toprağın ve bitkinin ihtiyacı belirlenip eksikliklerin nasıl giderileceğinin önerisi yapılmaktadır. Kaliteli sulama suyu ile Bitkiler sulanarak verim ve kalite artışı sağlanmasına yardımcı oluyoruz." dedi. 

ÜRETİCİLERİMİZE BOL VE BEREKETLİ HASAT SEZONU GEÇİRMELERİNİ DİLERİZ

Aktaş, açıklamasını şöyle tamamladı: “Toprak, Bitki ve sulama suyu numune örnekleri laboratuarın deneyimli personeli ile araziden doğru şekilde numune alma hizmeti vermeye devam ediyoruz. Üreticilerimiz arazilerinden toprak bitki ve sulama suyu aldırmak istediklerinde 0284 714 10 87 nolu telefondan veya borsa hizmet binamıza gelerek randevu alabilirler. Keşan Ticaret Borsası olarak tüm üreticilerimize bol ve bereketli hasat sezonu geçirmelerini dileriz.”