Edirne Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Erdoğan Altınordu, yaklaşan sezon öncesi bal üretiminin daha bol ve kaliteli olması için arıcılara çeşitli uyarılarda bulundu.

ARI MEVCUTLARINI HAFTADA BİR GÖZLEYİN

 Mayıs ayının arıcıların yeni üretim sezonuna hazırlıklarının yoğun  bir şekilde başladığı bir ay olduğunu kaydeden Altınordu, açıklamasında arıcılara şu uyarı ve önerilerde bulundu: “Düzenli olarak haftada bir işçi arı ve arı mevcudu mutlaka gözlenmelidir. Arıların kovanda sıkışmasına izin verilmemelidir. Arılara rahat bir çalışma ortamı için zamanında katlar atılmalıdır. Altta bulunan çerçeveler balla doldurulmuş ve yavru yapacak yer kalmamışsa bu çerçeveler ballığa çıkarılmalı ve bunların yerine boş kabartılmamış çerçeveler konmalıdır. Eğer bölme yapılmışsa durumları izlenmelidir.

ANASIZ KOVANLARI ANALANDIRIN

Takviye verilmiş ise yine bunların gelişme durumları izlenir. Anasız kovanlar varsa analandırın ya da zayıf bir kovanla birleştirin. Şuruplama işlemine 1’e 1 oranında devam edin. Kat isteyen kovanlara kat verin. Oğula hazırlanmayı engellemek için kabartılmış çerçeve alta konulur, alttaki birkaç çerçeve de yukarıya ballığa çıkarılır.”