BÜLENT SAYLAM

Balcılar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 2007 ürün desteklemesi fiyatlarıyla 2007 fiyatlarını karşılaştırarak “Aradan 14 yıl geçti çeltikte destekleme hala ayni hiç değişmedi” dedi. Paylaşıma sektörün içinde bulunan bazı yetkililerin de eleştiriye destek vermesi de dikkat çekti. Paylaşımdaki yorumlarda tepkilerin odak noktası AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal oldu.

DİLİMDE TÜY BİTTİ

Balcılar, son günlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla çeltikçinin bu mecradan da sorunlarını dile getiriyor. Balcılar’ın son paylaşımında konu ürün desteklemeleri oldu. Balcılar, çeltikte ürün desteklemesinin 2007 yılında çeltik fiyatının 700 TL desteğin ise 100 TL olduğunu söyledi. Balcılar 2021 yılında destekleme rakamlarının değişmediğini iddia ederek “Aradan 14 yıl geçti çeltikte destekleme hala ayni hiç değişmedi” dedi. Birçok ortak akıl toplantısına katıldığını da söyleyen Balcılar, 2007’den bugüne gelen tüm bakanlara sorunları anlattığını dilinde tüy bittiğini kaydetti. Paylaşımının sonunda Balcılar, bölge milletvekillerine de sitemde bulundu.

BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNE SİTEM

Balcılar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Ürün desteklemesi 2007 yılında ilk başladığında çeltik fiyatı 700 lira destek 100 liraydı. Yıl 2021 aradan 14 yıl geçti çeltikte destekleme hala aynı hiç değişmedi. Ben ortak akıl toplantılarına çok katıldım elime mikrofonu aldım. Mehdi Eker’e Faruk Çelik’e Ahmet Eşref Fakibaba’ya ve Dr. Bekir Pakdemirli’ye söylemekten dilimde tüy bitti. Ayrıca bölgemiz milletvekillerine hiç bir faydası olmadı. Bilmenizi isterim Saygılarımla”

ORTAK HAREKET ETME ÇAĞRISI

Balcılar’ın paylaşımının altına yapılan yorumlarda tepkilerin odak noktası AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal oldu. Yorumlardan bir tanesinde iktidar partisi milletvekili Fatma Aksal’ın bu bölgenin sorunlarını dile neden getirmediği şeklinde oldu. Aynı yorumda tepkinin sosyal medya üzerinden verilmemesi gerektiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Trakya Çeltik üreticisi kooperatiflerinin birleşerek Keşan-İpsala, Keşan Edirne yolunu trafiğe kapatacak ki ülke duysun, Cumhurreis duysun ancak bu şekilde sesinize derdinize kulak verilir.”

İKTİDAR MENSUPLARINDAN TIK YOK

Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan da şöyle yorumda bulundu: “Bu hükümet döneminde tarımsal üretim ve üretici hiç bir zaman gerektiği gibi desteklenmedi. Üreticinin sorunları her zaman göz ardı edildi. Günümüzde gübre, tohum, ilaç fiyatlarında % 100’ler üzerinde fiyat artışları yaşandı ancak AKP’li İktidar mensuplarından tık yok. Cumhurbaşkanının market, pazar, çarşı fiyat artışlarına karşı gösterdiği hassasiyeti, tarım girdi fiyatlarında da bekliyoruz! Aman ha tarımsal girdi fiyatları artışlarının sebebi olarak biz üreticileri göstermesin, bizleri de “terörist” ilan etmesin! Üretici arkadaşlar mazot fiyatlarını da dikkatle takip etsinler, dünya fiyatları artıyor. Bir fiyat artış şaşkınlığı da mazotta yaşayabiliriz.”