İlçe Tarım Müdürlüğü Besilik ve Erkek Sığır Desteklemesi uygulaması hakkında bilgi verdi

 

Karkas ağırlığı 200 kg altında olan erkek besi sığırları için destekleme ödemesi yapılmayacak

 

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü, Besilik Erkek Sığır Desteklemesi Uygulama Talimatı hakkında, üreticileri bilgilendirdi.

DESTEKLEMELER İCMALLERE GÖRE HAYVAN BAŞINA ÖDENECEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği gereği, besi süresini tamamlamış, TÜRKVET’e kayıtlı erkek sığırlarını, Bakanlıktan çalışma izni alınmış mezbaha ve kombinalarda kestiren üreticilere; Ulusal Kırmızı Et Kayıt Sistemi veri tabanına kaydettirmek şartıyla aylar bazında hazırlanan icmallere göre hayvan başına destekleme ödemesi yapılacağı bildirildi.

ERKEK SIĞIRLAR KESİMDEN EN AZ 3 AY ÖNCEDEN TÜRKVET’E KAYITLI OLACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Besilik Erkek Sığır Desteklemesi Uygulama Talimatı’nda yer alan şu maddelere göre destekleme verilecek: “Desteklenecek erkek sığırlar kesim tarihinden önce TÜRKVET kayıtlarına göre müracaatçının işletmesinde en az 3 ay öncesinden kayıtlı olacak. Desteklemeye esas sığırların kesimi, Bakanlığımızca ruhsatlandırılmış mezbaha vekombinalarda yapılmış olacaktır. Kırmızı Et Üreticileri Birlikleri Kurulu bulundukları il-ilçedeki yetiştiricilere ait kayıtları sisteme girmekle yükümlüdür. Birliklerin bulunmadığı il-ilçelerde yetiştiricilerin desteklemeye ilişkin kayıtları, bağı bulundukları il-ilçe müdürlüklerince girilecektir. Fatura ve müstahsil makbuzunun aslı, İşletme Tescil Belgesi, Hayvan Pasaportu veya hayvanın kesimi için naklinin yapılacağı yere göre, Veteriner Sağlık Raporu, kesimi yapılan hayvanların TÜRKVET kayıtlarından düşümünü gösteren belge, kesimhane resmi veteriner hekimince onaylanmış kesim cetveli ve dilekçe ile 31 Aralık 2013 tarihine kadar kesilen erkek besi sığırların müracaatı, 31 Ocak 2013 tarihine kadar yapılacaktır. Karkas ağırlığı 200 kg altında olan erkek besi sığırları için destekleme ödemesi yapılmayacaktır.”