HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, şeker fabrikalarını satmak isteyen AK Parti’yi mirasyediye benzeterek, “Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını tek tek sattılar, satmaya devam ediyorlar. Sıra şeker fabrikalarına mı geldi. AKP bir mirasyedi gibi 15 yılda bir çivi çakmadı, Cumhuriyetin yarattığı kurumları ve fabrikaları sattı. Şeker fabrikalarına göz diktiler şimdi. Sattırmayacağız” dedi.

CHP’li Bircan CHP’nin Trakya’daki tüm milletvekilileri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve örgütleri ile Alpullu’da Trakya’nın tek şeker fabrikasının önünde Cuma günü saat 11’de özelleştirmeye karşı bir toplantı yapacaklarını kaydederek, “Trakyamızın Ata emaneti Alpullu Şeker Fabrikasına sahip çıkmak için tüm yurttaşlarımızı Cuma günü saat 11’de fabrikamızın önünde yapacağımız toplantıya davet ediyorum” dedi.

Erdin Bircan ve Trakya illerinin vekilleri sosyal medya hesaplarında ve parti üyelerine mesajlar atarak toplantıya tüm halkı davet etti.

Davet metni: 

“Atamızın emaneti Türkiye'nin ilk, Trakya'nın tek şeker fabrikamızı sattırmayacağız! 23 Şubat 2018 Cuma günü (Bugün) saat 11.00'de Alpullu Şeker Fabrikasının önünde CHP'nin Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl ve İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve tüm Örgütleriyle beraber AKP Hükümetinin şeker fabrikalarını özelleştirmesini engellemek için bir toplantı gerçekleştireceğiz.

Tüm halkımız davetlidir”