CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yaptığı açıklamada, açıklanan çeltik alım fiyatı ve çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara değinerek, bu konularda yürütülen çalışmaları hakkında bilgi aktardı.  
Çiftçinin açıklanan çeltik alım fiyatından memnun olmadığını belirten Bircan, “Dış ülkelere bakıldığında açıklanan fiyat normal görülebilir. Fakat bizim çiftçilerimizin girdileri çok yüksek. Baktığımızda mazot, gübre, ilaç yüksek fiyattan satılıyor. Bu ürünlerin KDV ve ÖTV’lerini kaldırılsa çiftçi rahatlayacak. Üretime katkısı olan ilaca, gübreye ÖTV ve KDV uygulanır mı? Uygulanmaz. Fakat AKP yönetiminde var. Şu anda ülkemizin çiftçilik sektöründe girdilerin çok olduğu bir anlayış var. AKP yönetimi tarımı, holdingleştirerek bitirmeye çalışıyor. Bir firma Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde yaklaşık 200-300 bin dönüm tarla satın alarak Trakya’yı ele geçirmiş durumda. Bu firma zor durumda olan veya ipotek edilen tarlaları maalesef gidip alıyor.” dedi.
BİRCAN’DAN BAKAN ÇELİK’E TEKLİF
Erdin Bircan, Edirne’de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e bir öneride bulunduğunu aktararak, şunları söyledi: “Bölgemiz tahribat altında olduğu için Trakya’yı ‘Tarımsal SİT alanı’ olması gerektiğini belirttim.” dedi.
EDİRNE’DE 65 TANE TAŞ OCAĞI VAR
Bölgenin yararına gerçekleştirdiği çalışmaları da aktaran Bircan, “Edirne’de 65 tane taş ocağı var. Mecidiye’deki taş ocaklarını gündemde tutmaya çalışıyorum. Oradaki taş ocağının mahkeme tarafından ruhsat iptalinin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapıyorum. Son çare eylem yapmak. Fakat eylem yapılıyor ama sonuç gelmiyor. 3 hafta önce Cerattepe’deydim. Orada yaşananları gördükten sonra hukuka karşı inancım kalmadı. Görevde olduğum sürece hukuksuzluğa karşı mücadelem devam edecek.” şeklinde konuştu.