Hamzadere Sulama Birliği’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Gündemdeki konuların görüşülüp karara bağlandığı toplantının açış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Seçkin Şimşek, tarımsal üretimi daha iyi yapmak amacıyla, Türkiye’nin en büyük sulama birliğini kurduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bilindiği üzere sulama birliğimizi Nisan ayında hızlı bir şekilde kurduk. 05 Mayıs 2013 tarihinde P1 pompa istasyonundan Birlik olarak düğmeye basarak toprağımıza sezon itibariyle ilk can suyunu verdik. Mevsim şartlarından dolayı tüm bölgeler aynı anda ekime başladı. Acısıyla tatlısıyla bir sulama sezonunu geride bıraktık. Sulama sezonunu başarı ile tamamladığımıza inanmaktayız. Yaşadığımız sıkıntılardan ders alarak daha da güçlendik, profesyonelleştik. Sulama birliğimiz 2013 sulama sezonunda 36000 dekar alana başarılı bir şekilde hiçbir kesinti olmaksızın su dağıtımı yapmıştır. Birlik olarak Yenikarpuzlu Beldesinden başlayarak Koyuntepe Köyü Ölüsaha ve Telmata Mevkii, Orhaniye Köyü Göl Mevkii, Sütçüler Köyü ve Işıklar Köyü Telmata Mevkileri, Yapıldak Köyü arazileri ve Türkmen Köyü’nde ürün ekilebilen arazilerin tamamına suyu kesintisiz ve ürünlerin ihtiyacı olan şekilde ulaştırdık. Su verdiğimiz bu bölgelerde yaptığımız çalışmalar neticesinde sulama eksikliklerini görüp önümüzdeki sezon daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Birliğimizin çalışmalarının sadece arazide sürdüğünü düşünmeyiniz. Birçoğunuzun bildiği gibi Birlik yönetimi olarak Ankara ile bürokrasimizi hızlı bir şekilde sürdürmekteyiz. Yapılan bu görüşmelerde olumlu sonuçlar alıyoruz ve almaya da devam edeceğimizi ümit ediyorum.”

Ankara’da yaptıkları görüşmelerde, DSİ Genel Müdürü’nden, barajın doldurulacağı sözünü aldıklarını, ayrıca yeni bitki desenleri oluşturmak Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ile bölgemizde yetişebilecek ürün deseni hakkında irtibat olduklarını aktaran Şimşek, “Hamzadere sulama projesinin İkinci Kısım çalışmaları da yüklenici firma olan İsmail Çelik inşaat tarafından Eylül ayının ortalarında başlamış bulunmaktadır ve hızlı bir şekilde devam etmektedir. En hızlı şekilde suyun sulama sahamızın tamamına ulaşmasını o bölgedeki çiftçilerimiz kadar heyecanla beklemekteyiz. Hepimizin bildiği gibi bu proje tamamlandıktan sonra 335 bin dekar toprağımız sevgilisine, yani suyuna kavuşacaktır. Hiç şüpheniz olmasın ki Hamzadere Sulama Birliği her geçen gün daha sağlam adımlarla yere basarak yürüyor ve siz değerli meclis üyelerinin desteği ile daha da güçlü bir şekilde yürüyecektir.  Hepinizi saygı ile selamlıyorum. En güzel verimli ve bol bereketli tarım sezonları bizimle olsun deyip sözlerimi burada tamamlayıp teşekkür ediyorum.” dedi.