AYGÜL KONAR

“900 DÖNÜM ALANDA PANCAR EKİMİ YAPILMASI PLANLANIYOR”

Keşan’da, 2021 yılı pancar ekimlerinin 2 Mart itibariyle başladığını belirten Gülfidan, “Keşan ve köylerinde bu yıl, 900 dönüm alanda pancar ekimi yapılması planlanıyor. Bu alanların yaklaşık yüzde 40’ında ekilişler gerçekleştirildi. Biz, sadece bölgede 100 dönüm bir alanda ekim gerçekleştireceğiz. Hava şartlarının iyi gitmesiyle birlikte ekilişlerimiz hızlı şekilde ilerlemektedir. Dönümden 9-10 ton civarında bir verim elde etmeyi planlıyoruz” dedi.

“AÇIKLANAN FİYATLAR İYİ SEVİYEDE”

Pancar fiyatları hakkında bilgilendirmede bulunan Salih Gülfidan şunları söyledi: “16 polar (şeker oranı) pancarın ton fiyatı 400 TL’dir. Bunun yanı sıra; fabrika tarafından ton başına 15 TL prim veriliyor. Primle birlikte, Alpullu Şeker Fabrikası’nın verdiği fiyat 415 TL’ye denk geliyor. Alpullu Şeker Fabrikası dışındaki diğer fabrikaların fiyatları henüz belli değil. Açıklanan fiyatlar iyi seviyede.”

“PANCARIN EKİLMEMESİ İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK”

Pancar ekimleri konusunda, Alpullu Şeker Fabrikası’nın gerekli desteği verdiğine kayıt düşen Gülfidan, sözlerine şöyle devam etti: “Tohum, gübre, ekim ve söküm konularında fabrika biz üreticilere yardımcı oluyor. Pancarın ekilmemesi için hiçbir neden yok diyebiliriz. Tarım yapan bir üreticinin en az 8-10 dönüm ekim yapması gerekiyor. Alternatif ürün anlamında iyi gelir getirmektedir. Ekim alanları her geçen yıl artıyor. Fabrika özelleştiği için üreticiler, ekim konusunda çekinceleri vardı. Ama hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ödemelerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı aksine destek anlamında üreticinin yanındalar ve sürekli sahadalar. Ekim alanlarının artması için ellerinden geleni yapıyorlar.”    

“HASADIMIZ, EYLÜL-EKİM AYLARINDA BAŞLAYACAK”

Pancar hasadıyla ilgili bilgilendirmede bulunan Salih Gülfidan, sözlerini şöyle tamamladı: “Pancar hasadımız, eylül-ekim aylarında başlayacak. 2021 yılı üretim sezonunun bereketli geçmesini temenni ediyoruz.”