Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Keşan ve Havsa’daki canlı hayvan pazarlarının bölgedeki şap aşılamasının son bulması ve hayvanların bu süre zarfında bağışıklık kazanması için 30 Aralık 2015-2 Ocak 2016 tarihleri arasında 1 hafta süreyle kapatıldığı bildirildi.

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdür Vekili Nazan Türkarslan, geçtiğimiz Cumartesi günü, beraberinde Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım ile birlikte Keşan Ticaret Borsası’nda kurulan canlı hayvan pazarını ziyaret etti. Türkarslan ve Kıyım burada, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, borsa veterineri ve üreticiler tarafından karşılandı.

Büyükbaş hayvanlarda görülen Şap hastalığı hakkında canlı hayvan üreticilerine bilgi verildi. Nazan Türkarslan, Keşan, belde ve köylerinde yaklaşık 24 bin doz büyükbaş sap aşılaması yapıldığını belirterek, Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nın aşılamanın son bulması ve hayvanların bu süre zarfında bağışıklık kazanması için 30 Aralık 2015-2 Ocak 2016 tarihleri arasında 1 hafta süreyle kapatılacağını bildirildi. Nazan Türkarslan, üreticilerin sorunlarını dinledikten sonra Keşan’dan ayrıldı. Öte yandan Havsa Canlı Hayvan Pazarı’nın da aynı tarihler arasında kapalı kalacağı öğrenildi.