Keşan İlçe Çeltik Komisyon Başkanlığı, 2017 yılı çeltik ekim müracaatları ile ilgili açıklama yaptı.

Keşan İlçe Çeltik Komisyonu’nun yaptığı açıklamaya göre, çeltik ekimleri için son tarih 23 Haziran 2017. Komisyonun yaptığı açıklama şu şekilde:

“İlçemiz belde, köy ve mahallerinde 2017 yılı çeltik ekimlerine ait müracaatlar kabul edilmeye başlanmış olup, 23 Haziran 2017 tarihinde son bulacaktır. Bu tarihten sonra müracaatlar bakanlık talimatı gereği kesinlikle kabul edilmeyecek ve cezalı da olsa ruhsat verilmeyecektir. İlçe çeltik Komisyonunun 23 Ocak 2017 tarih ve 2017/01 nolu kararı kapsamında, 2017 yılı için dekar başına; 4,00 (dört) TL sıhhi tedbir ve ruhsatiye ücreti alınması karara bağlanmıştır.

3039 sayılı Çeltik Ekim Kanununa göre çeltik ekimi yapmak isteyen üreticilerimizin ruhsatları, çeltik tarımı yapacağı arazinin tapu kaydı, kira sözleşmesi (Köy Muhtarlığınca Onaylı) ve/veya Komisyon tarafından hazırlanan keşif raporuna kişi beyanı esas alınarak ruhsat düzenlenecek olup, ilgili belgelerle beraber ekim yapacağı çeltik alanı için gerekli tutarı, T.C. Ziraat Bankası Keşan Şubesi 10459556-5002 nolu İlçe Çeltik Komisyonu Başkanlığına ait hesaba yatırarak, dekontu ile birlikte İlçe Müdürlüğüne (Çeltik Komisyonu Başkanlığı) başvuracaktır.

Çeltik üreticilerinin mağdur olmamaları için gerekli belgelerle, belirtilen tarihe kadar müracaatlarını yapmaları ve Kanunda belirtilen mesafe aralıklarına uymaları, çiftçilerimizin lehine olacaktır.”