HABER MERKEZİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 21 ilde hayata geçirileceğini açıkladığı Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı’nın ardından, Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün, bu programa dahil edilmesi amacıyla proje hazırlayan Hasan Şen, proje ile Edirne bölgesinin de çeltik ekiminde bu programdan yararlanabileceğini belirtti.

Yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekimlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için hazırlanan program ile gıda üretiminde artışın amaçlandığına dikkat çeken Hasan Şen, sertifikalı tohum kullanımında çiftçilere yüzde 75’lik hibe açıklaması hakkında açıklamada bulundu.

“BÖLGEDE YAKLAŞIK 3 BİN DÖNÜMÜ AŞKIN ALAN BU PROJEDEN FAYDALANACAK”

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, ekim sezonu gelen çeltik tarımına yönelik, 30 dönüm ve altında çeltik ekim alanı bulunan çiftçilere yüzde 75’i devlet destekli, yüzde 25’i çiftçi ödemeli olarak sertifikalı tohum temin edileceğini söyleyen Hasan Şen, “Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, il ve ilçeleri kapsayan bu projelendirme ile 30 dönüm ve altındaki arazilere çeltik ekecek olan çiftçilere yüzde 75’lik sertifikalı tohum hibe edilecek. Edirne bölgesinde yaklaşık 3 bin dönümü aşkın alanın bu projeden faydalanacağını söyleyebiliriz. Üretimin bu süreçte daha da önem kazandığı günümüzde, çeltik tarımının önemi de diğer tarım faaliyetleri kadar önemli. Sertifikalı tohumun gelecek dönem de kullanılabilecek olmasının göz önüne alınarak hazırlanan proje ile minimim alandan maksimum verim elde edilmesi amaçlanıyor. Sayın Bakanımızın da program ile altını çizmek istediği konu budur. Bu anlamda da şuanda önümüzde ekimi gerçekleştirilecek olan çeltik üretiminde yüzde 75’i hibe sertifikalı tohum desteği sağlanacak”  şeklinde konuştu.