Ülkemizin ceviz üretiminin artırılması ve bu amaçla yürütülen çalışmaların belirlenmesi için yarın Edirne’de “Ceviz Kongresi” yapılacak.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Deveci Han’da saat 14.00’te başlayacak olan toplantıya konuşmacı olarak Türkiye’de ceviz üretimi üzerine bilimsel araştırmalar yapmış bilim adamlarının katılacağı belirtildi. Yoğun ilgi görmesi beklenen toplantıya başta İl ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri olmak üzere bu müdürlüklerde konuyla ilgili olarak çalışan personel, Keşan İlçesi Sert Kabuklular Üreticileri Birliği yönetim ve üyeleri ile konuya duyarlı vatandaşlar katılacak.

EDİRNE’DE 2 BİN 880 DEKAR ORMAN VASFINI YİTİRMİŞ ARAZİYE CEVİZ EKİLDİ

Öte yandan, 2011 yılı sonu itibarıyla Edirne il merkezinde 175 dekar, Keşan’da 857 dekar, Uzunköprü’de  542 dekar, Enez’de 249 dekar, İpsala’da 247 dekar, Lalapaşa’da 183 dekar, Meriç’te 608 dekar, Süloğlu’nda 19 dekar olmak üzere toplam 2 bin 880 dekar orman vasfını yitirmiş arazinin ceviz ve badem üretimi için başvuranlara tahsis edildiği öğrenilirken, yetkililerin yaptığı açıklamaya göre de, Keşan’da 2010 yılı verilerine göre 2 bin 114 dekar ceviz,  bin 536 dekar badem alanı bulunuyor.

Ceviz Kongresi’ne Edirne Valisi Hasan Duruer’in de katılıp bir konuşma yapması bekleniyor