HABER MERKEZİ

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: “Tohumu toprağa umut ile ekip, alın teri ile büyüten, gözünün nurunu döken, üreten, ürettiği ile ülkesini besleyen Türk çiftçisi maalesef ülkemizde hak ettiği değeri görmemektedir. Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü. Bugünün bir bayram olarak kutlanması gerekirdi. Emperyalist güçlerin elinde olan Türk tarımı AKP iktidarı boyunca, adım adım çöküşe sürüklenmiş, ülkemiz kendi kendine yeten bir tarım ülkesiyken ithalat yapan bir ülke konumuma gelmiştir. İthalat ile yabancı ülkelerin çiftçilerine milyar dolarlar veren AKP zihniyeti, bu paraları Türk çiftçisine destekleme olarak verseydi, bugün çiftçimiz ‘bayram’ yapabilirdi. Ancak ne yazık ki bırakın bayram yapmayı çiftçimiz, üreticimiz her gün kan ağlamaktadır. Çiftçiye destek olması gereken Ziraat Bankası, üreticinin yanında olacağına AKP yandaşı Demirören grubuna 2 yıl ertelemeli 700 milyon dolar kredi vermiştir. Ziraat Bankası çiftçinin mi yoksa yandaş medya patronlarının mı dostudur?” 

AKP ZİHNİYETİ UYGULADIĞI POLİTİKALAR İLE KÖYLÜNÜN ELİNDEN GELECEĞİNİ ALMIŞTIR

Açıklama şöyle devam etti: “Kaçak sarayın ışıkları gece gündüz yanarken, çiftçinin elektriklerini kesen kendisi altın kaplamalı tahtta otururken çiftçinin mahsulünü tarlada bırakan, KDV oyunları yaparak aracıları zengin eden, köylünün meralarına bile göz diken AKP zihniyeti uyguladığı politikalar ile hayvancılığı da bitirmiş, köylünün elinden hayvanını, toprağını ve en sonunda da geleceğini, çocuklarını almıştır. Köyde para kazanamayan genç nesil şehirlere göç ederek ağır çalışma koşullarına mecbur bırakılmıştır. Sınırlı sayıda, göz boyamaya yönelik ortaya atılan projeler çiftçilerin dertlerine deva olmaktan öte, reklam amacıyla planlanmıştır. Oysa çiftçilerimiz tüm bu reklam ve göz boyamaların ötesinde bin bir zorluk ile mücadele etmektedir.”

ÜRETEN VE HAKÇA BÖLÜŞEN BİR TÜRKİYE’DEN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Açıklama şöyle sona erdi: “Cumhuriyetin kazanımlarını yok eden, Atatürk’ün mirası olan şeker fabrikalarını ‘özelleştirme’ adı altında peşkeş çeken üretmeyen, ithalata bağımlı bir Türkiye yaratmaya çalışan bu karanlık zihniyetin karşısında bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye’den yana olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimizin sesi, temsilcisi olmaya, her platformda sorunlarını anlatmaya ve çözümler üretmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz çiftçilerimizi yeniden efendi yapana kadar devam edecektir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı’nda varını yoğunu ülkesinin kurtuluşu için feda eden yoksul Türk köylüsünün partisidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, mermi yüklü kağnıyı çekip cepheye götüren köylü kadınların partisidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin her bir kazanımında Türk çiftçisinin hakkı olduğunu bilen partidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi ‘Köylü milletin efendisidir!’ diyenlerin partisidir. Bu duygu ve düşüncelerle namerde muhtaç olmadan toprağını alın teriyle işleyen bütün çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor; aziz milletimizi saygıyla selamlıyoruz.”