Enez Ziraat Odası Başkanı Ahmet Karaca, gazetecilerin sorusu üzerine telefonla yaptığı açıklamada, Edirne Valiliği’nin yüzde 70 hibe desteği ile Keşan’da meyve fidanı dağıtılacak olmasının her zaman ele geçecek bir fırsat olmadığına dikkat çekerek, “Bu çok güzel ve olumlu bir gelişme. Keşan’da meyve üreticiliğinin önünü açacak, çiftçinin gelirini kat kat artıracak bir proje” dedi.

AİLE MEYVECİLİĞİ ÖZENDİRİLMELİ

Bu tip projelerin çok sık hazırlanarak uygulamaya konmadığını ve bu gelişmenin Keşan çiftçisine birçok yararlar sağlayacağını ifade eden Karaca, şöyle konuştu: “Bu projeye çok iyi sahip çıkılması gerekir diye düşünüyorum. Ancak bu konuda bir tek şeye dikkat çekmek istiyorum.  Bu meyve yetiştiriciliği için dağıtılacağı belirtilen 200 dekarlık alan 30-40 dönümlük büyük alanlar halinde değil, daha çok 10-15 dekar olarak dağıtılmalı. Böylece aile meyveciliği ve yetiştiriciliği de özendirilmiş olur. Aslında projenin de amacının bu olması gerekir diye düşünüyorum. Meyve üreticiliğine başlayan çiftçinin kazancı 3 kat 4 kat artar. ”

DESTEK VE YARDIMCI OLMAK İÇİN HAZIRIM

Açıklamasının  devamında bu projeye Edirne Valisi Hasan Duruer’in de çok büyük destek verdiğini öğrendiğini ve bundan çok büyük bir memnuniyet duyup kendisine çiftçiler adına çok teşekkür ettiğini de kaydeden Karaca, şöyle konuştu: “Sayın Valimiz sağ olsun Edirne İl Özel İdaresi olarak bu projeye %70 hibe destek vermiş, Ben Enez’de belli bir oranda da olsa meyve yetiştiriciliği yapan biri ve Enez Ziraat Odası Başkanı olarak bu projeyi gönülden destekliyorum. Ancak Keşan’da başlatılan bu projeyle ilgili olarak bugüne kadar bize bu konuda gelip bir şey soran olmadı. Gerçi bu projeden sorumlu birçok ziraat mühendisi arkadaşımız vardır ama yine de bir şeyler sormak, bize danışmak isteyenler olursa onlara gönülden destek verir ve yardımcı olurum.”