HABER MERKEZİ

Edirne Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleşen Kongreyi, Seçime Beyaz liste ile giren Ahmet Turgay ve ekibi üyelerden 345 oy alarak kazandı. Seçime sarı liste ile giren Mevcut Başkan Tuncay Aytın ise 254 oy, Pembe liste ile yarışan Oğuz Akkuzu da 192 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Salonda büyük sevinç yaşan üyeler, Ahmet Turgay ve ekibini tebrik ederek büyük mutluluk yaşadı. Edirne Damızlık Birliği’nde yeni bir dönemin başlangıcını yaşayan üyeler sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Seçim sonunda Yeni Başkan Ahmet Turgay verdiği mesajda “Bugün siyaset değil gerçek üretici kazandı” dedi. 

Pazar günü saa12.00’de başlayan Edirne Damızlık Birliği 9. Olağan Kongresine Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Özgen, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Meclis Başkanı Fedai Canım, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Kırklareli DSYB Başkanı Ali Dermenci, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Av. Müjdat Kahve, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Havsa belediye Başkanı Oğuz Tekin, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan,  STK ve Oda Temsilcileri ile birlikte üyeler katıldı.

İl Olarak Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Erdal Akgün, Başkan Yardımcılığına Güner Arıcan, Katip üyeliklere Remzi Balcı ve Ahmet Özen oy birliği ile seçildi.

KAMİL ÖZCAN: “TÜRKİYE’DE BİRLİKLER ÜZERİNDE BİR AMBARGO UYGULANIYOR”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ilk olarak konuşan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan; Edirne Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğimizin Genel Kurulunu yapıyoruz ve katılımın müthiş olduğunu görüyorum. Özellikle sizleri tebrik ediyorum. Bu mesele sizlerin ve bizlerin meselesidir. Üretenin meselesidir. Sizler sahip çıkacaksınız. Ben burada bu meseleye sahip çıktığınızı gördüm. Birliklerimize birlik üyeleri sahip çıkacak. Beraber proje yapacağız. Sizler eğer Birliklerinize sahip çıkmazsanız, bu birlikler sizlere hizmet edemez. Şu anda Türkiye’de Birlikler üzerinde bir ambargo uygulanıyor. Bizler yeni Merkez Birliği yönetim kurulu üyeleri ve başkanı olarak bununla mücadele ediyoruz.

“ÜYELERİMİZE KREDİ KARTI GİBİ HİZMET VERİYORDUK”

Kaybolan itibarın geri alınmasıyla ilgili hep beraber güç birliği içerisinde olarak inşallah bunu geriye alacağız. Biliyorsunuz önceki dönemlerde sizlere Damızlık Birliği vade farkı uygulamayan, sizlerden kefil istemeyen bir kredi kartı gibi hizmet veriyorduk.  Ama son günlerdeki durum, Türkiye’de ki genel durum bu sadece Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Birliklerinde yaşanmıyor. Türkiye’nin her tarafında birliklerin aslında özel birlik olduğu ve Türkiye hayvancılığına büyük katkı sağladığı asla göz ardı edilemez. Bunun devam ettirilebilmesi için Birliklerin ekonomik gücü, hem de üye olanların artışı sağlanmalıdır. Bunu hep beraber yapacağız.” Dedi.

RECEP GÜRKAN; “HAVSA HAYVAN PAZARINI SİZ ÜRETİCİLERİMİZE YAKIŞIR BİR HALE GETİRECEĞİZ”

Daha sonra Kürsüye gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Başkan konuşmasında, Edirne’nin son yıllarda büyük bir ivme kazanarak yükselmeye devam ettiğini belirterek; “En son uluslar arası kuruluşların açıkladığı raporda Edirne yılda kazandığı 3 milyon turistle tüm Dünya’da en çok turist çeken 100 şehir içerisinde 68’inci sıraya geldi. Biz bu sayıyı önce 5 milyona, sonra 10 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Her şeyden vazgeçebiliriz. Ama iki şeyden vazgeçemeyiz. Birincisi; Karnımızı doyurmak (Tarım, Hayvancılık), ikincisi de yaşamımızı sürdürmek için su. 

Bölgemizin en büyük pazarı olan Havsa Hayvan pazarı için, Havsa Belediye Başkanımıza söz verdi. Şu anda projesini yapıyor. Havsa Hayvan Pazarını siz üreticilerimize yakışır bir hale getireceğiz. Buda bizim size sözümüz olsun. Havsa Hayvan Pazarı bölgenin kalbidir.” Dedi. 

“EDİRNE’DE DAMIZLIK DÜVE YETİŞTİRME MERKEZİ AÇACAĞIZ” 

Edirne’de Damızlık Düve Merkezi açacaklarını ifade eden Başkan Gürkan; “Yerini tahsis ettim. Seçiminiz bitsin. Bismillah deyip ona da başlayacağız. Edirneli üreticilerimizin hepsine hayırlı uğurlu olsun” dedi.  CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan’ın konuşmalarının ardından,

Yönetim 2017 yılı faaliyet raporu EDSYB Başkanı Tuncay Aytın tarafından okundu. Denetim Kurulu faaliyet raporu,2017 yılım bilançosu Osman Hatipler tarafından okundu.

OĞUZ AKKUZU: “BİRLİĞİMİZDE ÇALIŞAN SAYISI AZALDIĞI HALDE MAAŞLARI MAALESEF ÖDENEMEMEKTEDİR”

Daha sora seçime giren Adaylara söz verildi. Seçime Pembe liste ile giren, Havsa Ziraat Odası’nda Yönetim Kurulu üyesi ve kendi köyü olan Çukurköy’de Kooperatif başkanlığı yapan Oğuz Akkuzu kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada Birliğin her geçen gün kan kaybettiğine vurgu yaparak, “8 yıl önce bin sekiz yüzlerde olan üye sayımız maalesef bin 14’lere düştü. Yine maalesef ki birliğimiz üyelerine fayda sağlayamaz duruma gelmiştir. Damızlık Birliği kendi adına düve ihalelerine giremiyor. Duyduk ki düve işini bitirmişler ve et işine girmişler. 3 aydır dükkan tutulmuş ve boşa kira ödemişler. Bunun da parası sizlerin ve bizlerin cebinden çıkıyor. Sahadaki veterinerlerimiz araçlarına ilaç alamaz duruma gelmiştir. Birliğimizde çalışan sayısı azaldığı halde maaşları maalesef ödenememektedir.” Dedi.    

Ahmet Turgay; “Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği İl Bazında kurulan tek örgüttür”

Seçime Beyaz liste ile giren ve üyelerin büyük desteğini alan Ahmet Turgay kongrede yaptığı konuşmada; “Önceki yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte 11 yıldan bu yana sizlere hizmet ettik. Bu süre zarfında şahsım olarak yönetim kurulu sıfatıyla elimden geleni yapmaya çalıştım. Tüm üyelerimize hizmet ederken şahsıma sağladıkları katkı için herkese teşekkür ediyorum. Ancak gelinen noktada Yönetim kurulu olarak hizmette daha fazla katkımın olmasının imkansız hale geldiğinin ve başkan olarak hizmet vermenin daha iyi olacağı düşüncesi ile bu yola çıktık. Amacımız yeni düşünceler ve projeler kazandırıp üyelerimizin kazanmasını sağlamaktır.  Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği İl Bazında kurulan tek örgüttür. Dolayısıyla Birliğimizin en lider ve etkili konumda olması gerekmektedir. Maalesef şu anda bu konumdan çok uzakta kalmıştır. Amacımız bunu düzeltmek olacaktır. Hep beraber birliğimizi daha iyi yere taşıyacağız.” Dedi. 

TUNCAY AYTIN: “DAMIZLIK BİRLİKLERİ KANSER OLMUŞ”

Daha sonra Seçime sarı liste ile giren Konuşan Mevcut Başkan Tuncay Aytın; “ Demek ki biz 10 yıldan bu yana bazı şeyler yapmışız ki 3 tane aday var. Adı üzerinde Damızlıkız üreteceğiz ve üretmeye de devam edeceğiz.Bakın Arkadaşlar Amerika’yı tekrar keşfetmeye gerek yok. Göreve geldiğimiz gün 1.100 olan üye sayımızı 2016 yılına kadar 1850 yaptık. Bunlar net rakamlar. 2010’dan 2016 yılına kadar, Enez’den İpsala’ya kadar tüm üyelerimize tek bir kuruş faiz uygulanmadı ve para istenmedi. Bakın Arkadaşlar Damızlık Birlikleri kanser olmuş” dedi. 

AHMET TURGAY: “BUGÜN SİYASET DEĞİL GERÇEK ÜRETİCİ KAZANDI”

Konuşmaların ardından Edirne’nin dört bir yanından kongreye katılan üyelere ve misafirlere yemek ikram edildi. Daha sonra oy verme işlemi başladı. Oy verme işlemi saat: 17.00’de sona erdi. Sandıklar açılıp oyların sayılmasının ardından seçimi Beyaz liste ile Ahmet Turgay ve ekibi 345 oy alarak kazandı. Seçime sarı liste ile giren Mevcut Başkan Tuncay Aytın ise 254 oy, Pembe liste ile yarışan Oğuz Akkuzu da 192 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Salonda büyük sevinç yaşan üyeler, Ahmet Turgay ve ekibini tebrik ederek büyük mutluluk yaşadı. Edirne Damızlık Birliği’nde yeni bir dönemin başlangıcını yaşayan üyeler sevinçten gözyaşlarını tutamadı. 

Seçimi büyük farkla kazanan değişimin gücü yeni başkan Ahmet Turgay burada yaptığı konuşmada; “Bugün 9. Olağan Genel kurulumuz ortam gerilmeden gayet iyi bir havada geçti. Burada kimse kaybetmedi.  Bugün Siyaset değil gerçek üretici kazandı. Damızlık Birliği kazandı. Biz yine arkadaşız. Biz yine dostuz. Tabii ki Tuncay Aytın Başkan da Ankara’da bizi temsil ediyor. Bu Birliği daha ileriye götürmek için her konuda paslaşacağız. Ben bizi buraya getiren ve destek veren tüm üyelerimize, bütün arkadaşlarımıza, Yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu birliği daha iyi yerlere getireceğiz.” dedi.