HABER MERKEZİ

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin yapmış oldukları ırk ıslahı çalışmaları, kırmızı et ve süt sektöründeki konuların değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıya Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, Genel Başkan Yardımcısı Yunus Baydar, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Aldemir, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ercüment Serkan Çelikkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuncay Aytın, Hacı SELVİ, Serhat Vayısoğlu, Denetleme Kurulu Üyeleri Mehmet Sedat Güngör ve Cemal Karakoç katıldı.

Bakan Fakıbaba, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin hayvancılık sektörü açısından önemli kurumlar olduğunu ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunların çözümünde Bakanlık tarafından önemsenen sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade etti. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Sayın Kamil Özcan özellikle kırmızı et üretimi açısından yaşanan sıkıntıların ve ithalatın, Birliklerin gerçekleştireceği ıslah çalışmaları ile tamamen ortadan kaldırılabileceğini belirtti.

Toplantı sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğinin süt ve kırmızı et sektörüne yol haritası oluşturabilecek bir hayvancılık çalıştayı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Kasım ayı içinde ilgili sektör temsilcilerinin katılacağı çalıştay kapsamında süt ve kırmızı et piyasaları ile ilgili sorunlar masaya yatırılarak, çözüm önerilerinin sunulması hedeflenmektedir. Toplantı sonunda Genel Başkan Kamil ÖZCAN tarafından Sayın Bakana plaket takdim edildi.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Aytın, “Ülke hayvancılığı adına olumlu gelişmelerin yaşanacağı projelerde Birlikler olarak yer almaktan onur duyacaklarını belirterek, tarafımıza verilecek görevleri layıkıyla yerine getirecek alt yapıya sahibiz” dedi. Ayrıca “Sayın Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya hayvancılık sektörünün kalkındırılması adına Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerimize karşı göstermiş olduğu ilgi ve yakın işbirliği için teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ