MEHMET AYTAÇ

Partinin ilçe merkezinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Taner Karatepe; “Demokratik Sol Parti olarak Türkiye siyasi hayatında var olmaya başladığımızdan bu tarafa ana çizgimiz üretim üretim üretim dedik. Güzel ülkemizin üretmek, yeni iş sahaları açmak, verimli topraklarında kendi mahsulünü yetiştirmek, hatta bu ürettiklerini yabancı ülkelere ihraç etmek için önünde ki tek engel bizi yöneten siyasilerdir” dedi.

“MERA VE ÇAYIRLARIN ÇOĞU KULLANDIRILMIYOR”

Enflasyonun,  son 20 yılın rekorunu kırdığını ve % 60’ları geçtiğini söyleyen Karatepe; “Bir kilo domatesin 40 lira sınırına dayandığı, kuşbaşı etin kilosunun 100 TL’yi geçtiği, yağın, peynirin fiyatlarının dudak uçuklattığı güzel ülkemin güzel insanlarının çaresizliğe sürüklenmesinin tek nedeni bizi yönetemeyen siyasilerdir. Trakya’mın altın sarısı tarlalarında üretilmesi gereken buğdayı, 2019 yılından bu yana 1,5 milyar dolar karşılığında Rusya’dan ithal ettik. Mısırı Rusya, Sırbistan, Romanya’dan ithal ettik. Bir zamanlar Avrupa’nın tahıl ambarı olan ülkemiz, artık ithalata köle olmuş çaresiz bir ülke konumuna düşürülmüştür” şeklinde konuştu.

Türkiye’de toplam 1 milyon 449 bin 313 m2 çayır ve 13 milyon 167 bin375 dönüm mera bulunduğunu kaydeden Karatepe; “Buna rağmen hayvancılık için önümüzde hiçbir engel olmamasına rağmen 9 ülkeden et ithal etmenin gerekçesini hiç kimse bizlere anlatamaz bu mera ve çayırların birçok kısmı kullandırılmamaktadır” dedi.

Merhum DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in misyonunun, çiftçi ve emekçinin kalkınması ekseninde olduğunu vurgulayan Karatepe; “Bizler de DSP olarak bu çizgiden asla sapmadan aynı felsefeyi ortaya koymaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE VE ANA MUHALEFET ÇARE OLAMADI”

Karatepe, sözlerinin sonunda Keşan Belediyesi’ni, CHP ve İYİ Parti yönetimlerini de eleştirerek şöyle konuştu: “Güzel Keşan’ımızda neler olduğuna gelince önceden söylediklerimizin arkasında durmaya devam ediyoruz. Ciddi hizmetler yapamayan, çiçek ve kaldırım ile çokta gerekli bulmadığımız abartılı bir ışıklandırma sistemi ile göz boyamaya çalışan istihdam ve fabrika konusunda sınıfta kalan, insanlarımızın dertlerine çare olamayan bir belediye ve hiç bir zaman muhalefet görevini yapamamış, insanların dertlerine tercüman olamamış ana muhalefet ile onların göstermelik ittifakları ne yazık ki güzel Keşan’ımın güzel insanlarının dertlerine çare olamamışlardır.  Her geçen gün DSP ye olan ihtiyaç ve özlem artmaktadır oy oranımız çok düşük olması kimseyi aldatmasın insanların seçenekleri arasında DSP olacaktır olmak zorundadır. DSP varsa umut vardır diyoruz. Hem genel hem yerel seçimlere çok ama çok iddialı olarak hazırlandığımızı ve Keşan’da iddialı olacağımızı, adaylarımızı siyaset sahnesine çıkaracağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Keşan halkımızın desteklerini her zaman hissettik ve bundan sonra da onların destekleri ile büyük hedeflere birlikte yürüyeceğimizi söyleyerek saygılar sunuyoruz.