Emekli Tarım İlçe Müdürü ve Tarım Danışmanı Lütfü Açar, dün yaptığı açıklamada, 2013 yılı için tarımsal destek başvurularının 14 Temmuz 2013 tarihinde sona ereceğine dikkat çekti. Ülkemizde çiftçi ve üreticilere tarımsal danışmanlık hizmeti verilmesine 2009 yılında başlandığını kaydeden Açar,Çiftçi ve üreticilerimiz tarafından başlangıçta pek anlaşılamayan ve değeri fark edilemeyen bu hizmet,  sağladığı kaliteli ürün, verim artışı ve diğer yararları ile her geçen yıl önemini arttırmaktadır” dedi.

130 ÇİFTÇİNİN DOSYASINI TESLİM ETTİK

Şu an için Keşan’da tarımsal danışmanlık hizmeti veren 8 kurum ve kuruluş olduğunu ve bunun bölgemiz için oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu da ifade eden Açar, 2013 yılı destekleme başvurusu için hazırlanan dosyaların en geç 14 Temmuz 2013 tarihinde Keşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerektiğini bildirdi. Açar, bu çerçevede kendi firmalarından danışmanlık hizmeti verilen 130 çiftçi ve üreticiye ait dosyayı teslim ettiklerini de bildirdi.

TARIMSAL DANIŞMANLIK DESTEKLEME KAPSAMINDA

Bilindiği gibi bakanlıkça belirtilen şartları yerine getiren çiftçi ve üreticilerin tarımsal danışmanlık ücreti, destekleme olarak devlet tarafından ödeniyor. Bu rakam 2013 yılı için 600 lira olarak açıklandı.