AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı adına Tanıtım ve Medya Başkanı Aydoğan Ersöz, yaptığı açıklamada, TMO(Toprak Mahsulleri Ofisi)’nun emanet alıma başlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, köylerde yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi.

Geçtiğimiz günlerde başlayan buğday hasadının ardından TMO’nun emanet alıma başladığını dile getiren Ersöz, alım fiyatlarının kısa sürede açıklanacağını söyledi. 

BUĞDAY FİYATLARI KISA SÜREDE AÇIKLANACAK

Dün itibariyle TMO Keşan Ajans Amirliği’ne gelen çiftçilerin, emanet alımla ürünlerini TMO’ya döktüğünü aktaran Aydoğan Ersöz, “Öncelikle bölgemizde başlayan buğday hasadının bol bereketli olmasını diliyorum. Çiftçilerimize yeni hasat döneminin hayırlı olmasını ve çiftçimizin kalkınması için bu hasat döneminin bol bereketli olmasını temenni ediyorum. Sadece bereket değil, fiyatların da iyi olması açısından hükümetimizin de bu anlamda çalışmaları sürüyor. Şu anda TMO emanet alıma başladı. 13 Haziran Pazartesi itibariyle üreticilerimiz, ürünlerini TMO’ya dökmeye başladı. EN kısa zamanda fiyat açıklaması da yapılacaktır. Açıklanacak olan fiyattan da çiftçimizin mutlu olacağına inanıyoruz. Üreticimize, çiftçimize yeni hasat sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Ayrıca Ayçiçeği desteklemelerinde icmallerden kaynaklı bir gecikme yaşadı. Ama bu mağduriyet en kısa sürede giderilecektir.”

DERE ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

DSİ aracılığıyla yapılan çalışmaların da sürdüğünü ve DSİ’nin “1000 Günde 1000 Gölet” projesi kapsamında devam eden gölet inşaatlarının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Aydoğan Ersöz, “Yine hükümetimizin DSİ aracılığı ile köylerimize yaptığı yatırımların da inşaatları devam ediyor. Siğilli ve Karasatı köyümüzde dere ıslah çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Oldukça başarılı ve faydalı bir çalışma olan dere ıslahının da kısa süre içersinde biteceğinin bilgisini vermek istiyoruz. Bölgemizde 1000 günde bin göletprojesi kapsamında ülke genelinde 59 yılında tamamlanan göletlerin 2 katından fazlası, bin günde tamamlanmıştır. Bu kapsamda ilçemizde de Yenimuhacir, Bahçeköy, Mahmutköy, Çeltik, Suluca, Dışbudak, Çelebi, Sazlıdere ve Seydiköy’de gölet yapılmıştır. Bu göletlerimiz sayesinde vatandaşlarımız tarım arazilerini daha aktif ve daha verimli hale getirmiştir. En kısa zamanda inşaatı devam eden göletlerin de tamamlanacağına inanıyoruz. Bu projelerle, Keşan’da sulanmayan tarım arazisi kalmayacaktır.” diye konuştu.

TURİZMİN GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ

Ersöz, sözlerini sonunda ise, Turizm sezonunun açılmasıyla ilgili görüşlerini dile getirerek, “Turizmde gerekli altyapı çalışmaları için, yollar için projelerimiz mevcuttur. AK Parti İktidarı olarak bölgemiz içinde gereken desteği sağlayarak, turizmin gelişmesine katkıda bulunacağız. Bu adımları da çok kısa zamanda atacağız.” şeklinde konuştu.