BÜLENT SAYLAM

Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamayla 2016 yılı ayçiçeği (pamuk, kanola, aspir, soya fasulye) fark ödemesi icmallerinin askıya çıktığını ve Keşan merkezdeki çiftçileri bilgilerini kontrol etmeleri yönünde uyardı. Koruma Başkanlığı ayrıca 31 Aralık 2016 tarihine kadar Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin borçlarını yapılandırabileceklerini belirtti.

SON GÜN 22 MART ÇARŞAMBA

Yapılan açıklamada 18 Mart 2017 Cumartesi günü itibariyle icmallerin 5 gün süreyle askıda kalacağı bildirilirken 22 Mart 2017 Çarşamba gününe kadar çiftçilerin icmalleri kontrol etmeleri ve gerekli düzeltmeleri yaptırmaları için Keşan İlçe Gıda Tarım Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği kaydedildi.

YAPILANDIRMA SON GÜN 30 HAZİRAN

Koruma Başkanlığı, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin borçlarını erteleyen  6824 Sayılı Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile KHK’de değişiklik yapan kanunun Cumhurbaşkanınca onaylandığını ve 8 Mart 2017 Tarihli  Resmi Gazetede yayımlandığını bildirdi. Buna göre, kanun maddesinde belirtilen T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Banka) ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan ve 31/12/2016 tarihi itibarıyla takip hesaplarında izlenen tarımsal kredi alacakları, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi izleyen üçüncü ayın sonuna kadar banka/kooperatife başvuruda bulunulması kaydıyla aşağıda belirtilen kapsam ve şartlar dâhilinde yapılandırılır.” hükmüne göre yapılandırma ile ilgili olarak çiftçiler 30 Haziran 2017 tarihine kadar başvuruda bulanabilecekler. İlk ödeme ise 31 Ekim 2017 tarihine kadar ve 5 eşit taksitte yapılabilecek.