HABER MERKEZİ

 “BU BÜTÇE BORÇLU ÇİFTÇİYE VERİLECEK”

CHP’li Gaytancıoğlu kürsüde çiftçi adına şunları kaydetti: “Bu bütçe, yasa ile kendisine söz verilen ancak Devletten tam 102 milyar lira destekleme alacağı verilmeyen, haklı olmasına rağmen efendiliğini bozmayan ve çok istemesine rağmen adalet yürüyüşüne katılamayan çiftçilerimize verilecek.”

“15 YILLIK AKP İKTİDARI BOYUNCA BORCU TAM 89 KAT ARTIP DA 89 KATRİLYON BORCU OLAN ÇİFTÇİLERİMİZE VERİLECEK”

“Bu bütçe, ilçesindeki tüm banka ve kooperatiflerden kredi kullanmış, 5-6 kredi kartı olan, tarlalarını da ipotek etmiş, AKP iktidar olduğunda kamu ve özel bankalar ile kooperatiflere 1 katrilyon borçlu olup da 15 yıllık AKP iktidarı boyunca borcu tam 89 kat artıp da 89 katrilyon borcu olan çiftçilerimize verilecek.

Bu bütçe, şortunu giyip te açık denizlere açılan yat sahibine ucuz mazot veren, ama kendi çiftçisine Dünyanın en pahalı mazotunu, en pahalı gübresini en pahalı elektriğini, en pahalı yemini satmayı doğru bulan hükümete sesini çıkaramayan çiftçilerimize verilecek.”

“ÜRETEMEYEN FINDIK ÜRETİCİSİNE VERİLECEK”

“Bu bütçe, Dünya fındık bahçelerinin % 70’ine sahip olmasına rağmen fındık piyasasını yabancılara teslim eden ama buna rağmen üretmeye devam eden Düzce, Sakarya, Ordu ve Giresunlu fındık üreticisine verilecek.

Bu bütçe toprağa alın terini döküp karşılığını beklerken, bir bayram günü çıkartılan kararname ile buğday, arpa, mısır, kırmızı et, canlı hayvan ve pirinçte gümrük vergilerini sıfırlayan hükümetin kolaylık sağladığı, yabancı ülke çiftçileri ile rekabet yapmak zorunda kalan Atatürk’ün efendisi çiftçilerimize verilecek.”

“AFRİKA’DAN TOPRAK KİRALAYAN TARIM BAKANLIĞINA VERİLECEK”

“Bu bütçe, ekilmeyen yaklaşık 2 Trakya büyüklüğünde araziye sahip olan Türkiye tarımını yönetemeyip, çözümü Afrika ülkelerinden toprak kiralamakta, 200 tane hayvanı olan Singapur’da gören Tarım Bakanlığına verilecek.

Bu bütçe, yılda 4 milyar $ ödediğimiz ayçiçeğini üreten ve geçtiğimiz yıla göre 200 bin ton fazla üretip de bu sene tonunu 2000 liradan satarken tebrik edip ödüllendirmeniz gerekirken, yandaşlarınıza sattığınız en büyük yağ fabrikasına ucuz ayçiçeği temin edebilesiniz diye gözetim fiyatını tam 170 $ düşürüp, ayçiçeğinin tonunu 1700 liradan satan Rusya ve Ukrayna çiftçisi ile rekabet etmek zorunda olan ayçiçeği üreticisi Şaban Aga’ya verilecek.

Bu bütçe, üretimini bir türlü arttıramadığınız, ama enflasyonu azdırıyor diye, yine gümrük vergilerini sıfırladığınız ve nedense hep Kanada ve Arjantin çiftçisini düşünüp, düşünmediğiniz kuru fasulye, nohut ve mercimek üreticisine verilecek…

Bu bütçe, samanı, nohudu, mercimeği, tütünü, eti, mısırı ithal edip, borç içinde yüzse de, Avrupa’da Dünya birincisi olduğunu söyleyenlere gülerek üretmeye devam eden çiftçilerin bütçesidir.

Bu bütçe, kesebileceği 200 tane hayvanı olmadığı için, sizden 250 lira destek alamayan, hayvanını beslerken yem fiyatlarındaki artışa bir türlü yetişemeyen, ithal samanla küçük çapta besicilik yapan üreticimize verilecek.”

“İŞSİZ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ VARKEN KAYMAKAM, BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ, İKTİSATÇI TARAFINDAN YÖNETİLEN KURUMA VERİLECEK”

“Bu bütçe, çiftçinin ihtiyacı olan damızlık ve tohumluğu üretmek, gen kaynaklarını korumakla görevli olan, binlerce ziraat mühendisi ve veteriner işsiz iken başında bir kaymakam olup da, bir beden eğitimi öğretmeni ve bir iktisatçı tarafından yönetilen, bir kuruma verilecek.

Bu bütçe, 1 milyon çapacıya yevmiye sağlayan, hayvanına ucuza melas ve küspe temin eden, halkını sağlıklı şekeri şekerpancarından üretilen şeker ile beslemeyi hedef seçmiş Cumhuriyetin kuruluşu ile özdeşleşmiş ama şimdi özelleştirme kıskacında olan ve bir türlü kotası denetlenmeyen Nişasta Bazlı Şeker lobilerine karşı halen şekerpancarı üretmeye devam eden çiftçilerimize verilecek.

Bu bütçe beton, müteahhitlik, inşaat, AVM sevdası hiç bitmeyen, bu sevda uğruna 1.sınıf tarım arazisi, zeytinlik ve meraları görmezden gelen ve her şeye rağmen zeytin üretmeye ve merada hayvan otlatmaya devam eden çiftçilerimize verilecek.

Bu bütçe, Rus uçağını vurup da emir verdim vuruldu, sonra ben vurmadım, en sonunda pilot vurmuş diye naralar atarken, çürüyen domateslerine, narenciyelerine pazar bulamayan eli nasırlı çiftçilere verilecek.

Bu bütçe, üreten kazanır mantığı ile üretip te kazanamayan kayısı üreticisine, üzüm üreticisine verilecek.

Bu bütçe, bu sene borçları öderim diye düşünürken, doğal afet sonucu her şeyini kaybeden, lütuf gibi borçları 1 yıl ertelenirken % 3 faiz istenen güneşin altında yanan çiftçilerimize verilecek.

Daha sayamadığım tüm bu nedenlerden ötürü, bütçe rakamlarına baktığımızda, Suriyeliler kadar bile değer verilmeyen Atatürk’ün efendisi çiftçimize üzülme diyorum. Gelecek günler iyi olacak, seni düşünen bir CHP var.”