CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu İpsala'nın Yeni Karpuzlu Beldesi'nde çeltik üreticilerine yaptığını ziyarette hükümeti eleştirerek “Ülkeyi, Tarımı ve Toprak Mahsulleri Ofisi'ni yönetemiyorsunuz” dedi.
Çeltik üreticisinin bu yılda mağdur olduğunu söyleyen Gaytancıoğlu, “AKP iktidarı çiftçimizin maliyetin altında çeltik satmasına seyirci kalıyor. Piyasaya Toprak Mahsulleri Ofisinin depolarının dolu olduğu gerekçesiyle müdahale edemiyor. Bunun planlaması nasıl yapılamaz. Bu ülkeyi, ülkenin tarımını yönetemiyorsanız bırakın gidin” dedi.
İpsala Yenikarpuzlu’da CHP İpsala İlçe Başkanı Ahmet Uybaş, İl Genel Meclis Üyeleri Necmi Sınır ve Mehmet Ali Yetim ile üreticileri kahvede ve harman yerinde ziyaret eden Gaytancıoğlu, “Depoları buğdayla doldurduk diyerek kenara çekilmek aciziyettir. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ofis eskiden çiftçinin kara gün dostuydu, şimdi ise ürün alamaz hale geldi. Devlet bir an önce çeltik üreticisine sahip çıkmalıdır. Alım yaparak, fiyatı açıklamalıdır” dedi.