CHP (CHP) Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e 2015 yılından kalan destekleme ödemelerinin ne zaman yapılacağını sordu. Son yıllarda uygulanan niteliksiz, tutarsız ve üretime öncelik vermeyen tarım politikaları nedeniyle çiftçilerin çok zor günler yaşadığını belirten Gaytancıoğlu, “Çiftçimiz haziran, temmuz ayında sattığı ürünün desteğini henüz alamamıştır,  kış aylarında zor günler geçiren çiftçilerimiz destekleme ödemelerinin yapılmasını beklemektedir” dedi.

Konuyu meclis gündemine taşıyan Gaytancıoğlu’nun, Bakan Çelik’e verdiği soru önergesinin metni şu şekilde:

Son yıllarda ülkemizde uygulanan niteliksiz, tutarsız ve üretime öncelik vermeyen tarım politikaları nedeniyle çiftçilerimiz çok zor günler yaşamaktadır. Maliyetlerin artması, ürün fiyatlarının düşük olması çiftçimizin üretim yapmasını zorlaştırmaktadır. Bunun yanında destekleme ödemelerinin geç ve parça parça ödenmesi de çiftçilerimizi mağdur etmektedir. Çiftçilerimizin 2015 yılına ait ürünlerini satmalarına rağmen destekleme ödemelerinin halen yapılmaması bu mağduriyetin göstergelerindendir. Kış aylarında zor günler geçiren çiftçilerimiz destekleme ödemelerinin yapılmasını beklemektedirler.

Buna göre:

1. 2015 yılından kalan destekleme ödemeleri ne zaman yapılacaktır?

2. 2015 yılından kalan destekleme ödemelerinin tutarı ne kadardır?

3. Edirne İlimizdeki çiftçilerimize 2015 yılından kalan ve ödenmesi gereken destekleme miktarı ne kadardır?

4. Çiftçimizin ürünlerini yaz aylarında satmalarına rağmen destekleme ödemelerinin halen yapılmamış olmasını doğru buluyor musunuz?

5. Çiftçimize yapılan destekleme ödemelerinin parça parça ödenmesini doğru buluyor musunuz?