CHP Edirne Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Okan Gaytancıoğlu komisyon çalışmaları kapsamında tavukçuluk sektörü ile ilgili olarak araştırmalarda bulundu.

Adapazarı’nda tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri gezen Gaytancıoğlu, konuyla ilgili olarak “Türkiye’de kırmızı et arzı ve fiyatlarındaki istikrarsızlık nedeniyle kanatlı eti sektörü ön plana çıkmaya başlamıştır. Ancak şuan sektörde halihazırda bir çok sorun olduğu gibi sektörü gelecekte de bekleyen bir çok sorunu var. Bu sorunları araştırmak ve de çözmek için Adapazarı’nda tavukçuluk işletmelerini gezdim” dedi.

TAVUK YEMİNDE DIŞA BAĞIMLIYIZ

Sektörde maliyetlerin çok yüksek olduğunu ve özellikle tavuk yeminde dışa bağımlı olunduğunu vurgulayan Gaytancıoğlu, tavuk etinin kırmızı et fiyatlarındaki artışlarla birlikte hayvansal protein temini yönünden büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

RUSYA İLE YAŞANAN BU GERİLİM BU SEKTÖRÜ DE ETKİLER

2014 yılında Rusya'ya 16 milyon dolarlık tavuk eti ihraç edildiğini, bu rakamın 2015 sonu itibari ile 23,5 milyon doları bulmasının beklendiğini belirten Gaytancıoğlu, Rusya ile aramızda yaşanan gerilimin bu ticarete yansıması halinde sektörün çok büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

Çalışmasının detaylarını ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacak olan Gaytancıoğlu konuyla ilgili olarak CHP grubunu da bilgilendirecek.