CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Meclisteki çalışmalarının yanı sıra Edirne’nin ilçe ve köylerinde yaptığı ziyaretlerle de TBMM’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vermeye devam ediyor.

19 Şubat 2016 Çarşamba günü Keşan Merkez’de yaptığı ziyaretlerin ardından CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, yönetim kurulu üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri ile Pırnarköy, Bahçeköy ve Çamlıca’yı ziyaret eden Gaytancıoğlu burada üreticilerle görüşerek hem çalışmaları hakkında bilgi verdi hem de çiftçilerle görüş alışverişinde bulunarak güncel sorunlar hakkında bilgi aldı.

Çiftçilerin sesi olamaya devam edeceğini belirten Gaytancıoğlu, “AKP iktidarında çiftçimiz kahveye çıkamaz olmuştur, çay parasını veremez olmuştur, köylerde ocakla değil küçük tüple çay demlenir olmuştur. Ama maalesef AKP iktidarı çiftçinin halini görememektedir. Çiftçinin hakkı olan desteği vermemektedir. Ben mecliste siz çiftçimizin halini, sıkıntılarını anlatmaya, sizlerin sesiniz olmaya devam edeceğim” dedi.

Mecliste Tarım Bakanını Faruk Çelik’in  “Türkiye büyüyor, Tarım büyüyor” şeklinde konuştuğunu söyleyen Gaytancıoğlu, “Maden Tarım Sektörü iyi, mademki Tarım Büyüyor, sizlerin çocukları niye göç ediyor, neden sizin çocuklarınız Çorlu’ya Çerkezköy’e göç ediyor? Neden ekilemeyen araziler artıyor? Şuan Türkiye’de 50 milyon dönüm alan boş, işlenmiyor” şeklinde konuştu.

Gübre ve Yemdeki KDV düşüşünün de çiftçiye yansımadığını söyleyen Gaytancıoğlu, “Ucuza yem elde edeceğiz dediler,  yemde KDV’yi sıfırladılar ama yem fiyatları arttı. Bu paralar kime gitti? Üre Gübresi bundan 1 yıl önce de 1.100 liraydı, şimdi de 1.100 lira. Aradaki fark kime gitti,  yüzde 18 kimin cebine gitti? Ben bunu soruyorum, ben sizin hakkınız olan paranın hesabını soruyorum ve hakkınızı aramaya devam edeceğim” dedi.