HABER MERKEZİ

Süt üreticisinin hayvanlarını kesmek zorunda kaldığını ifade eden Gaytancıoğlu, “Süt üreticisi perişan. Pandemiden önce perişandılar, pandemiden sonra per perişan oldular. AKP seçimden önce süt destekleme primlerini artırdı, seçimden sonra düşürdü. Çiftçimiz için bir şey yapacaksanız şimdi yapın. Bugün yapın, yarın çok geç. Süt hayvanları kesime gidiyor. Çünkü çiftçi zarar ediyor” dedi.

Korona sürecinden önce bir çuval süt yeminin fiyatı 85 TL iken bugün bir çuval yemin 110 TL olduğunu belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu, hayvancılığı ayakta tutabilmek için süt primlerinin 15 kuruştan en az 30 kuruşa, 1 litre sütün de en az 2 TL 70 kuruşa çıkarılması gerektiğini dile getirdi. 

Destekleme primlerinin de zamanında ödenmesini isteyen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Çiftçi seçim olsun, AKP’nin keyfi gelsin de desteklemelerimizi ödesin diye beklemek zorunda kalmasın artık” diyerek AKP’ye “Madem yerli ve milliyiz diyorsunuz çiftçiye destek verin. Çiftçiye vereceğiniz destekler boşa gitmez. Aksine vatandaşlarımızın ucuz, kaliteli, sağlıklı beslenir” diye seslendi.