AYGÜL KONAR

Enezliler Derneği Lokali’ni saat 12.15 sıralarında ziyaret eden Okan Gaytancıoğlu ve İl Genel Meclisi Üyesi Sezgin Gündoğdu, Erdem Bircan ve dernek yetkilileri tarafından karşılandı.

“DEVLET TARAFINDAN DESTEKLENMELİ

Enez’in Çeribaşı Köyü’nde başlayan kiraz hasadı nedeniyle, ziyarette bulunacaklarını belirterek, sözlerine başlayan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Enez’de önder çiftçilerin girişimiyle, kiraz üretimi yapılmaktadır. Kiraz üretimi bir sanattır. Bölgemizde yetiştirilen bu ürünün ihracatı da yapılmaktadır. Ancak, piyasalardaki olumsuz koşullardan kiraz üreticilerimizde etkilenmektedir. İstihdama, iş gücüne ve ekonomiye katkısı açısından biz son derece önemsiyoruz. Bundan ötürü de, onlara destek vermek ve eksikliklerinin olup-olmadığını görebilmek amacıyla Çeribaşı Köyümüzü ziyaret edeceğiz. Tarım kendine özgü koşulları olan ayrı bir sektördür. Devlet tarafından desteklenmeli. Piyasanın çok iyi şekilde kontrol edilmesi gerekiyor. Çiftçinin mağduriyeti giderilmeli. Çiftçi kendi olanaklarıyla ürünlerini pazarlamaya çalışıyor. Onların yanında olmamız lazım. CHP iktidarında sadece kiraz üreticileri değil; her türlü üretimin yanında bizleri görecekler. Eğer bu ürünlerden ciddi ihracat geliri sağlanıyorsa, Akdeniz ve Ege İhracatçı Birlikleri gibi Trakya’da da, ihracatçı birliği kurularak, çiftçimizi desteklememiz lazım.”

DOĞAYA YAPILAN HER TÜRLÜ OLUMSUZ MÜDAHALEYE CHP OLARAK KARŞIYIZ”

Bölgeye kurulmak istenen “Patlatmalı İşlem ile Linyit Kömürü Üretimi” hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Patlatmalı İşlem ile Linyit Kömürü Üretimi tesisi konusunda Maltepe Köyü’nü ziyaret ederek, halkımızı dinleyeceğiz. Biz, patlatmalı bir tesisin yapılmasına karşıyız. Doğaya yapılan her türlü olumsuz müdahaleye CHP olarak karşıyız. Genel Başkanımızla yaptığımız toplantıda, pademi sürecinde AKP’nin doğaya çok zarar verdiğini ve özellikle Saros bölgesine verilen zararı anlattım. Saros’a müdahale yapılması durumunda, tüm CHP’li milletvekillerinin orada olacağını genel başkanımız söyledi. Patlatmalı işlemle, doğa tahrip edilmek isteniyor. Bizim görevimiz, doğayı temiz şekilde gelecek nesillere bırakmaktadır. Bölgemizde sanayi de olmalı ancak, temiz sanayi olmalı. Taş ocağı da, olmalı ama uzmanların ve halkın karşı çıktığı yatırıma bizler de karşıyız. 30 Haziran yapılacak toplantıya katılacağız. Bundan sonraki süreçte yapılacaklar konusunda elimizden geleni yapacağız.”

CHP GELECEK NESİLLERİ, ÇİFTÇİYİ, DOĞAYI, EKONOMİYİ, SUYU DÜŞÜNÜYOR”

Gaytancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Sazlıdere’ye yapılmak istenen FSRU Limanı için tarih bilimciyle görüştük. Tarih bilimci, o körfezin Anafartalar Deniz Savaşları’nda çok önemli olduğunu dile getirdi. 7 kilometrelik uzaklıkta fay hattının olduğunu ve bu bölgeye neden böyle bir yatırımın yapılmak istendiğini, yapılması durumunda da, doğanın katledileceğini bizlerle paylaştı. Bundan ötürü de, CHP olarak, buna karşıyız. CHP her şeye karşı değil. CHP gelecek nesilleri, çiftçiyi, doğayı, ekonomiyi, suyu düşünüyor. Vahşi kapitalizm bunları değil, kârı ve parayı düşünüyor.”

ONLARIN DÜŞÜNCELERİ RANT NEREDE VARSA, PARADA ORADA VARDIR”

MUÇEV’in sahillerde yaptığı kiralama hakkında değerlendirmelerde bulunan Okan Gaytancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “MUÇEV tarafından 11 yer kiralandı. Ancak, MUÇEV de 11 yerden sadece 2 tanesini kiralayabildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla geriye dönüşün olup-olamayacağı hakkında görüşmelerde bulundum. Keşan halkı sahillerin kiralanması konusundan rahatsız. Sahillerin halkın olması gerektiğini dile getirdim. Ama onların düşünceleri rant nerede varsa, parada orada vardır düşüncesi hakim. Biz de, halk için rant varsa halk kullanmalı düşüncesindeyiz. Sahiller kiralanacaksa, bölgede yaşayan insanların kuracağı bir dernek ya da esnafa verilebilir. Bölgemizde yaşayan insanlar emekli ya da zar zor geçimini sürdüren kişilerden oluşmaktadır. Bunlar denize girmek için birde para mı versinler? Bunlar son derece yanlıştır. Geriye dönüş bir zor gibi gözüküyor. Ama biz duruşumuzu değiştirmeyeceğiz.”