AYŞİN SEÇİL GEZER

İstiridye mantarı üretmek amacıyla bir takım hazırlık çalışmaları yaptıklarını belirten Akgül, “Tohumların hareket geçmesi için 15 gün bekledik. Bunun sonrasında da poşetlerimizde küçük kesikler oluşturduk.” dedi.

KENDİ TOHUMUMUZU KENDİMİZ ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Mantar üretme tesisinin 2016 yılında kurduğunu ifade eden Mustafa Akgül, “30 bin TL hibe desteği aldık. Kendimizde katkıda bulunarak tesisimizi 50 bin TL’ye kurduk. İlk etapta şapkalı kültür mantarı üretmeye başladık. 1 yıl üretimde bulunduk. Bizim açımızdan zorluklar vardı. Özellikle tohum getirtme konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Daha sonra lezzetli olan istiridye mantarına yöneldik. Bu yıl ilk kez üretim yapıyoruz. Projeyi aldığımız gibi bırakmadık, geliştiriyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde de kendi tohumumuzu kendimiz üretmek için çalışmalara başladık. Bunun araştırmasını yapıyoruz. Hiçbir yere bağlı kalmadan kendi tohumumuzla mantarımızı yetiştireceğiz. Keşan halkına ve tüm Trakya’ya ürün pazarlayacağız.” 

BU TÜR PROJELERİN DAHA DA DESTEKLENMESİNİ İSTİYORUZ

Akgül, sözlerini şöyle tamamladı: “Üniversiteden mezun olduktan sonra atanamadım. Devletimizin böyle bir proje sundu. Ben de projeden yararlandım. Şu anda gayet memnunum. Bu tür projelerin daha da desteklenmesini istiyoruz. Bölgemizin gençleri de bu tür projelerden yararlansın.”