Keşan’da hayvan alım satımı yapan ve nakleden 110 kişiye 1 günlük eğitim verildi

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, “Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği” kapsamında, dün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililer tarafından, hayvan alım satımı yapan, hayvan nakleden ve hayvan taşımacılığı ile uğraşanlara bir günlük eğitim verildi.

110 KİŞİ KATILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü ve Keşan Ticaret Borsası Yönetimi tarafından organize edilen eğitim, saat 10.30 sıralarında, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürlüğü Hayvan Sağlık Şube Müdürü Veteriner Hekimi Hasan Zeren, Veteriner Hekimleri Can Özcan ile Tamer Yeşil ve İlçe Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekimi Abdülkadir Öcal tarafından verilen eğitime; Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz ile Borsa üyeleri, S.S. 59 No’lu Keşan Kamyonetçiler Kooperatifi üyelerinden oluşan 110 kişi katıldı.

ZEREN: HAK EDENLER BELGELERİNİ EDİRNE’DEN ALACAK

Eğitim ile ilgili olarak bilgi veren Zeren, “Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği”nin 1 Ocak 2014 itibariyle yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, yapılacak denetimlerde bu kişilerden belge isteneceğini söyledi. Eğitim sonrasında, sınav yapılacağını ve daha sonra, belge alabilecek durumda olanlara, dilekçe ile kendilerine başvurmaları durumunda belge verileceğini kaydeden Hasan Zeren, “Ayrıca, 2014 yılından itibaren, eğer üretici ‘Celep’ sıfatını almadıysa, hayvanını 1 ay içerisinde bir yerden başka bir yere satamayacak.” dedi.