SONGÜL KONAR

“HER YIL OLDUĞU GİBİ ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

2021 yılı bamya ekim sezonuna az bir zaman kaldığını belirten Gözeri, “Bamya ekilişlerimiz, nisan ayının ortalarında başlayıp, mayıs ayının başı itibariyle sona erer. Ekilişler bittikten sonra yaklaşık 65 gün içerisinde ürün vermeye başlar ve hasadımızda başlamış olur. Ekim yapacağımız alanlar istediğimiz düzeyde değil. Ancak, üreticiler olarak, her yıl olduğu gibi üretmeye devam edeceğiz” dedi.

“BU YIL YAKLAŞIK 10 AİLEMİZ EKİM YAPACAK ARAZİ BULAMIYORLAR”

Bamya ekim alanlarının artıp-artmadığı hakkında değerlendirmelerde bulunan Kadir Gözeri, sözlerine şöyle devam etti: “Bamya ekimi yapan üreticilerimizin kendilerine ait arazileri yok ve kiralama yöntemiyle, bu işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Ancak, bu yıl yaklaşık 10 ailemiz ekim yapacak arazi bulamıyorlar. Bundan ötürü de, bu yıl ekim yapamayacaklar. Ekimlerin geçen yıla göre, belli oranda düşeceğini tahmin ediyoruz. Geçen yıl, 2 bin 100 dönüm ekim yapılırken; bu yıl, bin 600-bin 700 dönüm ekim yapılması planlanıyor. Ekim alanları her yıl artacağına aksine azaldığını görmekteyiz.” 

“BAMYAYA SAHİP ÇIKILMALI”

Siğilli Bamyasının marka haline geldiğini ifade eden Gözeri, sözlerini şöyle tamamladı: “Marka olan bu bamyayı bizler yetiştiriyoruz. Tüm bölgeler kendilerine has ürünlere sahip çıkıyorlarsa, Keşan’a has olan bu bamyaya sahip çıkılmasını bekliyoruz. Yetkililer, bamya üreticinin sıkıntılarını yerinde tespit etmeliler.”