HABER MERKEZİ

Küçükbaşa talebin artacağını ifade eden Günday, şunları söyledi: “Kurban Bayramı’nda küçükbaş daha çok tercih ediliyor. Bir zamanlar sığır tercih ediliyordu. Dananın, kuzudan daha uygun fiyatlara gelmeyeceği belli. Büyükbaşta kesim için gün alıyorsun, 2 gün süre diyorlar ama küçükbaşı aynı gün içerisinde işini bitirebilirsin. Büyükbaşın teferruatı daha büyük oluyor, o yüzden küçükbaşa talebin daha artacağını tahmin ediyorum. Fiyatlar çok değişmiyor. Canlı baskül olarak bölgemizde satılıyor. Canlı baskül fiyatları 20-22 TL civarında oluyor.” 

ÜRETİCİNİN ELİNDE YETERİNCE KURBANLIK VAR

Kurban Bayramı’nda fiyatlarda artış olması gerektiğini söyleyen Şenol Günday, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Kurban Bayramı’nda artış olması lazım. Toplu kesimde 22 TL olan bir kuzu ile bayramda satmak için üretici tek tek uğraşıyor. Toplu kesimlerde, dişisini götürüyor, sakatını götürüyor çünkü kiloya para veriliyor. Kurbanın bir özelliği var kesinlikle herhangi bir özrü olmaması gerekiyor. O yüzden fark olması lazım. Seçme hayvan bırakılıyor. 22 TL’nin üzerinde gitmesi lazım ki üretici kurbanlık bakıp para kazansın. Et fiyatına gidecek olsa şahsi olarak söylüyorum ben uğraşmam.  Toplu olarak kesime gönderilebilir daha az uğraştırır. Onun için fark olması gerekiyor. Üreticinin elinde yeterince kurbanlık var.”