HABER MERKEZİ

Kurban alacaklara önerilerde bulunan Günday, “Kurban satışları iyi gidecek gibi duruyor. Bir Diyanet İşleri Başkanı değilim ama üretici olarak marketlerden alınan kurbanların kurbanlık değeri olduğunu düşünmüyorum. 600-700 TL’ye kurbanlık olmaz.

Kurbanın özellikleri var; sakat olmayacak herhangi bir özrü olmayacak. Marketten aldığın kurbanın nasıl olduğunu nereden bileceksin? Ben eskilerden duyduğum geleneklere bakarım. Kurbanını kendin alacaksın, göreceksin. O kurban heyecanını yaşayacaksın. Normalde de kasaptan et alıyorsun. Ne özelliği kaldı? Sadece beslenmek için değil, kurbanın kan özelliği var. Marketlerdeki kurbanlıklara karşıyım. Hiç kesmem, gidip onu kurban diye almam. Dinen belirlenmiş kurbanlık şartları var. Kurbanlıkları gidip toplu alıyorlar. Onların içinde hiç mi kurban özelliği taşımayacak kurban yok. O kişinin tek tek ayırma şansı yok. Kurban özelliği taşıyan hayvanın o fiyatta olması mümkün değil”

SIKINTILI BİR SÜREÇ VAR İNŞALLAH ATLATACAĞIZ

Yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen Şenol Günday, “Şu anki ekonomik durumlara baktığımızda süte ve ete gelen fark yem orantısında gelecek olsa sıkıntı yok. Sıkıntılı bir süreç var inşallah atlatacağız.”