Edirne İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Arıcan dün yaptığı açıklamada; Trakya Bölgesi’ne yetecek sayıda hayvanın bulunduğunu belirterek, vatandaşın kurban bulamama gibi bir sıkıntıyla karşılaşmayacaklarını belirtti.

“HAYVAN BULAMAMA SIKINTISI YOK!”

Keşan bölgesinde küçükbaş hayvan anlamında şu an itibariyle herhangi bir sıkıntının olmadığını aktaran Arıcan, şunları söyledi: “Trakya Bölgesi’ne yetecek sayıda hayvanımız mevcut. Kurban Bayramı sürecinde de hayvan bulamama gibi bir sıkıntının yaşanmayacağını düşünüyorum. Kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız, kurbanlarını rahatlıkla bulup kesme imkanına sahip olacaktır. Bu yıl ithal hayvan gelmesi söz konusu değil. Bundan dolayı da, yerli üreticimiz daha iyi şartlarda hayvanlarını satma imkanı bulabilecek.”

“KURBANLIK HAYVANLAR, BÖLGEYE GERİ DÖNMEMELİ”

Kurban Bayramı’nda, şehir dışına satışa giden hayvanların bölgeye gelmemesi gerektiğine dikkat çeken Güner Arıcan, sözlerine şöyle devam etti: “Şehir dışına giden hayvanlar bölgeye geri gelmemeli ve gittiği yerde hayvanın kesiminin yapılması gerekiyor. Ya da üreticinin satabildiği kadar hayvan götürmesinde fayda var. Çünkü bölgeye geri gelen hayvanlardan bir çok hastalık diğer hayvanlara bulaşabiliyor. Kurban için gidip-gelen hayvanlardan şap hastalığı bulaşıyor. Bu tür hastalıklar daha önce bölgemizde yaşanmazdı. Bu durum da bizleri olumsuz yönde etkiliyordu.”

“HAYVAN ALIRKEN SAĞLIKLI OLMASINA DİKKAT EDİLMELİ”

İnsanların kurban için aldıkları hayvanlarda nelere dikkat etmesi konusunda bilgilendirmede bulunan Arıcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle hayvanın sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. Özellikle, boynuzuna, kulağına, gözüne ve ayaklarına dikkat edilmeli. Bu şartları sağlamayan hayvanlar kesilmemeli.”