Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Recep Gürkan, ayçiçeği fiyatının açıklanmamasının sorumlusu olarak AK Parti hükümetini gösterdi.

Trakya çiftçisinin AK Parti'ye gereken cevabı sandıkta vereceğini belirten Gürkan, hükümetin çiftçiye kaşık ile verip kepçe ile geri aldığını söyledi. Bugün ayçiçeği fiyatının maliyet fiyatının altında satıldığına dikkat çeken Gürkan, hükümetin alın teri ile para kazanan Trakya çiftçisini düşünmesi gerektiğine dikkat çekti. CHP Edirne İl Başkanlığı Parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile ayçiçeği üreticisinin sorunlarına değinen Gürkan, ayçiçeği ekimi için 40 TL'lik akaryakıt harcayan çiftçiye dönüm başına sadece 8 TL destek verildiğini söyledi. Ton başına verilen 240 TL'lik desteğin de en az 400 TL'ye yükseltilmesi gerektiğine değinen Gürkan, bu fiyatlarla üreticinin ayçiçeği ekimini bırakacağını ifade etti. 
"Ne oldu da geçen yıl ayçiçeği fiyatı 1.60 TL'den 1 TL'ye kadar geriledi" diye soran Gürkan, “AK Parti hükümetinin ilk olarak revizyona tarım politikalarından başlaması gerekir.” dedi.  Maliyetin altında mal satarak çiftçinin ayakta kalmasının mümkün olmadığını belirten Gürkan, “AKP'nin yaşanan bu sıkıntıyı bir an önce görerek çözüm bulmalı. Trakya Birliğin bu günlerde fiyat açıklaması gerekir. Geçen yıl ile bir fiyat politikası uygulayan Trakya Birliğin bu yıl da gerekeni yapacağına inanıyorum. Tarım Bakanı’na konu hakkında soru önergesi sundum, ülke tarımı ve ülke çiftçisi için konunun takipçisi olacağım."  şeklinde konuştu.
Ayçiçeği ile ilgili yapılacak her türlü eyleme destek vermeye hazır olduğunu belirten Gürkan, taşın altına elini koymaya hazır olduğunu söyledi.(İHA)