HABER MERKEZİ

DSİ, son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir.

Edirne İlinde inşaatı devam eden önemli sulama projelerinin başında Hamzadere Barajı Sulamasının geldiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “İş kapsamında 273 bin 350 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup, bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 396 milyon 358 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Hamzadere Barajı Sulaması işi kapsamında 2020 yılı öncesi İpsala, Keşan ve Enez İlçelerine ait 116.570 dekar tarım arazisi sulamaya açılmış olup, 2020 yılında 6.400 metre uzunluğunda sulama kanalı inşaatı ve 40.000 metre borulu şebeke, 390 adet sanat yapısı imalatı yapılmıştır. Fiziki gerçekleşmesi % 80 düzeyinde olan işte 2020 yılında yapılan imalatlar karşılığında ilave 15.000 dekarlık tarım arazisi sulamaya hazır hale getirilmiş ve sulamaya açılması için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

DSİ olarak, ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaları devam etmekte. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.