SONGÜL KONAR

Şen açıklamasında “Bu destekler 2020’nin destekleri, bunları 2021’in hangi ayında alacağımız belli değil” ifadelerine yer verdi. 

“HEPSİNDE 3 KURUŞLUK ARTIŞ OLMUŞ”

Girdi maliyetlerindeki artışların gün gün değiştiğini ifade eden Şen, sözlerine şöyle devam etti: “2019’da buğdayda verilen gübre, mazot, buğday, yulaf, hububat desteği 24 kuruştu, 27 kuruşa çıkarılmış. Önceki dönem bizim bölgemizde ekilen ayçiçeği ve çeltikte gübre mazot- desteği 27 kuruştu, 30 kuruşa çıkarılmış. Hepsinde 3 kuruşluk artış olmuş. Bu artışlar çiftçiyi memnun etmez. Makul seviyelerde bir artış yapılmadı denmesin diye hükümet bunları sabitte tutabilirdi. Bu destekler 2020’nin destekleri, bunları 2021’in hangi ayında alacağımız belli değil. O zamana kadar bu para ne olur, ne hale gelir bilemiyoruz. Şu anda girdi maliyetlerindeki artış gün gün değişiyor. Tarlalarını eken, bu işleri takip eden insanlar görüyorlar ki aralarda 300-400 TL fark oluştu.” 

“BUNUN AZLIĞINI VEYA ÇOKLUĞUNU TARTIŞIRSAK, KUYUNUN İÇİNDE KAYBOLURUZ”

2020 yılından 2021 yılına geçerken, bu süreçte yapılacak masrafların, harcanacak paraların ciddi bir şekilde artacağını daha önce söylediğini dile getiren Şen, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ekonomide dengesizlik devam ediyor. 2020 yılından 2021 yılına geçerken bu süreçte yapacağımız masrafların, harcayacağımız paraların ciddi bir şekilde artacağını söylemiştim. Her zaman söylüyorum çiftçimizi kurtaracak olan verimdir. Destekler bütçe görüşmeleri sonucunda kabul edildi. Resmi Gazetede yayınladı, yürürlüğe girecek. Çiftçilerimize hayırlı olsun. Desteklerin verileceğinin açıklanması bile bir nebze insanların kafasında soru işaretlerini siliyor. Ama bunun azlığını veya çokluğunu tartışırsak, kuyunun içinde kayboluruz.”