Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce,  Çiftçi Malları Koruma Kanunu’nun değişmesi için hazırladıkları bir dosya ile Edirne’nin tüm milletvekili adaylarından destek isteyeceklerini söyledi.

BİZİM HALİMİZDEN GAYTANCIOĞLU ANLAR

Önceki gün CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda yapılan, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimde yarışacak 3 CHP Edirne Milletvekili adayının da katıldığı toplantıya elinde bir dosya ile gelen İnce, burada basına yaptığı açıklamada, Çiftçi Malları Koruma Kanunu’nun 1941 yılında çıktığını,halen yürürlükte olduğunu, artık günümüz şartlarına hitap etmediğini kaydederek bu yasanın değişmesi için milletvekili adaylarından destek arayışında olduklarını söyledi.  Geçen Ocak ayında İzmir’de Türkiye’deki çiftçi malları koruma başkanlarının büyük çoğunluğunun katıldığı bir toplantı yapıldığını ve burada bu yasanın günümüz şartlarına göre yeniden düzenlenmesi doğrultusunda görüş birliğine varıldığını kaydeden İnce, “Biz de Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak bir dosya hazırladık ve destek arayışlarına başladık. Elimizdeki dosyada hem 1941 yılında çıkarılan eski kanun var hem de bizim hazırladığımız taslak şeklindeki yeni kanun var. Ben bu dosyayı bugün özellikle CHP’nin tarım konusunda uzman olan milletvekili adayı Okan Gaytancıoğlu’na vereceğim ve ondan 8 Haziran’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gittiğinde yasamızın değiştirilmesi konusunda destek isteyeceğim.” dedi.

KANUN TASLAĞIMIZI TÜM SİYASİ PARTİLERİN ADAYLARINA VERECEĞİZ

Hazırladıkları dosya ile hiçbir parti ayrım yapmaksızın tüm siyasi partilerin Edirne Milletvekili adaylarına ulaşmaya çalışacaklarını ve destek isteyeceklerini de ifade eden İnce, “Biz çiftçilerin sorunlarını en iyi anlayacak olanların da yine çiftçilikle ilgisi olan adayların anlayacağını biliyoruz. Bu nedenle biz dosyamızı çiftçilikle bir ilgisi olan adaylarımıza vermeye çalışıyoruz. Çiftçilerin sorunu ile ilgilenen bu kurumun yasasının değişmesi için biz tabandan bir hareket başlattık. Bu değişiklik Meclis’e gidecek milletvekillerinin kafasına yatması gerekiyor.” diye konuştu.

ÇKS EVRAKLARINDA BİZ DE YETKİLİ OLALIM

Mevcut kanunun Gıda Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Maliye ve Adalet bakanlıklarının eşgüdümünde yürütüldüğünü ancak ağırlığın Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığında olduğunu da ifade eden İnce, yeni yasa tasarısı ile istedikleri yeniliklerin başında Çiftçi Kayıt Sistemi evraklarında bulunan yetkili kurum hanelerinde yer alan ilçe tarım, muhtarlıkların yanında çiftçi malları koruma başkanlıklarının da yetkili kılınması olduğunu söyledi.