HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 13.30’da başlayan ziyarette konuşan Abdülaziz Çıkıkçı, her sezon öncesi TMO’yu ziyaret ettiklerini belirterek, “Sezon başlamadan önce ofisimizi ziyaret ediyoruz. Müdürümüzden ofisin alım politikalarıyla, ofisin alıma hazır olup-olmadığıyla, personel durumuyla ilgili bilgi alıyoruz. Üreticiye sıkıntıya sokacak problemlerin aşılıp-aşılmadığına bakıyoruz. Aynı zamanda il genel meclisimizde buğday sezonuna yakın bir dönemde, buğday politikasıyla ilgili üreticileri bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Geçen meclis toplantısında verilen bir önerge gereği buğdayın bütün detayları ile ilgili çalışmayı tarım komisyonumuz yapacak. Bizde onlara bilgi aktarma adına Keşan bölgesinde çalışma yapmak üzere buradayız.” dedi.

ÖNCELİKLE ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜN GÜLMESİNİ İSTİYORUZ

TMO Keşan Ajans Amirliği’nde üreticiye sıkıntı yaratacak hiçbir unsur olmadığını ifade eden Çıkıkçı, şunları söyledi: “Biz kendilerine her yönüyle kefiliz. Müdürümüz de bilgili ve tecrübeli bir arkadaşımız. Üreticini lehine olan her şey için yetkisini kullanacağından eminiz. Bizim amacımız da üreticinin bayramda ve sonrasında gülmesi. Çiftçi yıl boyunca buğdaya gözü gibi bakıp, sonunda da çoluğuna çocuğuna uygun bir yaşam sunma beklentisinde. Buğday için fiyat henüz açıklanmadı, geç kaldı ama umarız üreticinin yüzünü güldürecek bir rakam oluşur. Öncelikle üreticinin yüzünün gülmesini istiyoruz. Tüccarın ve sanayicinin de unutulmaması gerekir. Üretimden pazara kadar olan sistemin içerisinde her kim varsa herkesin kazançlı çıkmasını istiyoruz.”

TMO Ajans Amiri Ali Gücüyeter de, ziyaretten dolayı il genel meclisi üyelerine teşekkür ederek, “Sezona hazırız. İnşallah hayırlı bir sezon geçiririz. Bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı bir sezon olmasını diliyorum.”  diye konuştu.