2013 yılı ürünü Fark Ödemesi Desteğinden faydalanmak isteyen Yağlı Tohumlu Bitkiler (ayçiçeği,aspir,kanola,soya fasulyesi), Hububat (buğday,arpa, çavdar, yulaf, tritikale) ve Baklagil (dane mısır, kuru fasulye, nohut, mercimek) üreticilerinin ürün beyanı doğrultusunda müracaat dosyalarının kayıtlarını en kısa zamanda ÇKS’ye (Çiftçi Kayıt Sistemi) yaptırmaları gerekiyor. ÇKS’ye başvurmayan üreticiler Fark Ödemesi Desteği’nden faydalanamayacaklar.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Fark Ödemesi Desteği’nden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuruları 1 Ekim 2013 tarihinde başlamıştı. Son başvuru tarihi ise kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 1 Nisan 2014, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için fatura başlangıç tarihi 1/5/2013, son başvuru tarihi 30 Nisan 2014. Bu tarihten sonraki başvurular  kesinlikle kabul edilmeyecek.

BUĞDAYA 5, AYÇİÇEĞİNE 24 KURUŞ DESTEKLEME VERİLECEK

Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından, 2013 yılı ürünü fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına; yağlık ayçiçeği için 24 Kr, soya fasulyesi için 50 Kr, kanola için 40 Kr, dane mısır için 4 Kr, aspir için 45 Kr, zeytinyağı için 70 Kr, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale  için 5 Kr, çeltik, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 Kr olarak açıklanmıştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü yetkilileri, üreticilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli evrakların biran önce hazırlanarak kendilerine teslim edilmesi gerektiğine dikkat çekti.