İlk ayçiçeği ürününün gelmesi nedeniyle, dün Borsa’da gerçekleştirilen salon satışına Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Toprak Mahsulleri Ofisi Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter, S.S. 285 Sayılı Keşan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Mehmet Ali Başak, Borsa yöneticileri, tüccarlar ve bazı üreticiler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Necmi Kaymaz, yılın ilk ürünü ayçiçeğinin Maltepe köyünden 700 kilogram civarında geldiğini söyleyerek, “2016 yılı sezonun ilk ayçiçeği ürünü satışına hoş geldiniz. Keşan TB Meclisi olarak üreticilerimize ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmalarını diliyoruz.”  diye konuştu.

İLK ÜRÜNÜ TOPALOĞLU LTD. ŞTİ. ALDI

Kaymaz’ın konuşmasından sonra Maltepe köyünden üretici Yılmaz Güğümcü’nün getirdiği ayçiçeği ürününün satış fiyatı 1,50 TL’den açık artırmaya çıkarıldı. Yapılan açık artırma ile Topaloğlu Ltd. Şti. adına Hasan Topaloğlu kilogramına 2,60 TL vererek ayçiçeği ürününü satın aldı. Daha sonra Güğümcü’ye Keşan TB tarafından, 50 litre mazot ve plaket, Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen tarafından da Oda adına teşvik amaçlı çeyrek altın hediye edildi.