Maltepe Köyü’nden Mert Gür adlı üreticinin, 2 dönümlük tarlasından elde ettiği 600 kilogramlık ilk buğday, 1.50 TL’den işlem gördü.

Dün, Borsa’da gerçekleştirilen ve saat 10.45 sıralarında başlayan ilk ürün seansına; Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım,  Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, 285 Sayılı Keşan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Mehmet Ali Başak, Keşan Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcisi Ziraat Mühendisi Murat Akar, Toprak Mahsulleri Ofisi Keşan Ajans Müdürü Ali Gücüyeter ile Keşan Ticaret Borsası üyeleri katıldı.




İlk seansı açan
Kaymaz  yaptığı konuşmasında, 22 Mayıs 2013 tarihinde ilk arpa hasadı satışını gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, şimdi de ilk buğdayın alımı için toplandıklarını söyledi. Necmi Kaymaz, “Maltepe Köyü’nden Mert Gür adlı çiftçimiz 2013 yılının ilk buğdayını Borsamıza getirdi. Bu hasadımız da bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah bereketli bir yıl olur.” dedi.
Konuşmanın ardından, ilk buğdayın laboratuvar değerleri açıklandı. 80 kuruş bedelle açılan ilk seans sonucunda, Golya cinsi buğday, kilogramı 1.50 TL’den Tüccar Habil Ataman tarafından satın alındı. 



İşlemin gerçekleştirilmesinin ardından, Keşan Ticaret Borsası tarafından, Mert Gür adlı üreticiye 50 litrelik mazot desteği çeki ve plaketi ile Keşan Ziraat Odası tarafından bir küçük altın hediye edildi. Daha sonra, Mert Gür, traktör başında, basın mensuplarına ilk buğday ile fotoğraf çektirdi. Son olarak konuşan Yörük, buğdayın değerlerini düşük bulduğunu belirterek, şöyle dedi: “Umarım bundan sonra gelecek buğdaylar daha yüksek değerlerde olur. Üreticimiz, ilk buğdayın, verimli olmayan bayır bir tarladan elde edildiğini söyledi. Ürün biraz zayıf. İlk görüntü olarak bizim biraz moralimiz bozuldu ama bundan sonraki ürünler inşallah bol verimli ve kaliteli olur.” dedi. Hasan Şen de Yusuf Yörük’ün dileklerine katıldı. Konuşmaların ardından Keşan Ticaret Borsası’ndaki program sona erdi.