HABER MERKEZİ

Hüseyin İnce, “Vatandaşlarımız sigara izmaritlerini söndürmeden atmasın. Piknikçiler mangal ateşlerini söndürüp üzerlerine toprak atsınlar. Ayrıca araçlarında yangın tüpleri bulundursunlar ki yangına müdahalede gecikme yaşanmasın, olay büyümeden önüne geçilebilsin.” dedi.

ANIZLARIN YAKILIP YOK EDİLMESİNİN PEK ÇOK OLUMSUZ ETKİSİ VARDIR

Vatandaşlardan yangınlara karşı duyarlı olmalarını isteyen İnce, bunca emek verilerek üretilen ürünlerin bir kıvılcım ile yok olmasının çiftçiler için çok acı bir durum olabileceğinin altını çizdi.

Hasat yapıldıktan sonra anızların yakılmaması konusunda uyarılarda bulunan İnce, anız yakanlar hakkında büyük ceza-i yaptırımların uygulanacağını belirterek, “Anızların yakılıp yok edilmesinin pek çok olumsuz etkisi vardır. Çiftçilerin anız yakmamaları konusunda bilinçli olması gerekir. Anız yakmak toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini bozar ve ürün verimliliği düşürür. Anız yakma, hava kirliliğine ve trafik kazalarına sebep olmasının yanında küresel ısınmaya da yol açmaktadır. Ayrıca anız yangınları komşu tarlalardaki ürünlere ve meyve bahçelerine, telefon direklerine, yerleşim yerlerine, ormanlara ve yaban hayvanlarına zarar vermekte ve büyük ekonomik kayıplara sebep olmaktadır.” ifadelerini kullandı.