Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı izinsiz ağıllarla ilgili çalışma başlattı

Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hüseyin İnce, dün yaptığı açıklamada, Belkoop mevkiinin alt tarafındaki eski taş ocaklarının bulunduğu alanda kurulan ağılların kayıtsız işletildiğini ileri sürerek, “Bu ağılların incelenmesi için Kaymakamlık dahil olmak üzere gerekli tüm mercilere başvurularda bulunduk. Yetkililer bu konuda gerekeni yapmasını bekliyor ve elimizden geleni yapacağımızı söylüyoruz” dedi.

HAYVANLAR MER’ALARDA OTLATILMALI

Belkoop mevkiinin alt tarafındaki eski taş ocaklarının bulunduğu alanda kurulan ağılların izinsiz ve belgesiz olduğunu belirten İnce,  buradaki hayvanların başı boş bırakıldığını ve Belkoop’taki apartmanların bahçelerine kadar girdiğini de söyledi. Buralara giren hayvanların, Keşan Belediyesi tarafından ekilen ve bakımı yapılan yeşillikleri yok ettiğini, bununla kalmayıp burada ikamet eden vatandaşlara rahatsızlık verdiğini de ileri süren İnce, şöyle konuştu:“Burada ikamet eden vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldık. Bu nedenle, ağıl sahiplerini çağırarak, Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak, işletme kurabilmeleri için tapulu arazi, işletme numarası alınması ve hayvanları mer’alara açılan alanlarda otlatmaları gerektiği konusunda uyardık. Bu ağılların sahipleri, hiçbir kurala uymadan istedikleri gibi hayvan bakıyorlar.”  

BİLGİ VERDİK VE UYARDIK

Bu ağılların sahiplerinin, yapılan bu uyarıların ardından, kendilerine kafa tuttuğunu iddia eden İnce, diyerek bize kafa tuttular. Biz kendilerini, belirli kurallara uyarak hayvancılık yapmaları konusunda bilgi verdik ve uyardık. Keşan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak, kurallara uyan herkesin arkasındayız. Bu işletmecilerin, yabancı ya da Keşanlı olması fark etmez. Bu ağılların incelenmesi için Kaymakamlık dahil olmak üzere gerekli tüm mercilere başvurularda bulunduk. Yetkililer bu konuda gerekeni yapmasını bekliyor ve elimizden geleni yapacağımızı söylüyoruz” dedi.