Tescilli İpsala Pirinci'nin marka değerini korumak ve bilinirliğini arttırmak adına oluşturulan ve Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylanan yeni logosunu, İpsala Pirinci'ni tanıtan, üreten, satan ve paketleyen tüm kurum, kuruluş ve firmaların kullanması zorunlu olacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Pirinci'nin markalaştırılması çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen coğrafi işaret alma sürecinin ardından İpsala Pirinci için standart yeni bir logo oluşturulduğunu ve bundan sonra her platformda bu logonun kullanılacağını belirtti.

YENİ LOGO PATENT ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN DA TANINDI

Helvacıoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: "Coğrafi işaretini aldığımız İpsala Pirinci'nin tescili 16.10.2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu tescil sürecinden sonra ikinci önemli süreç ise İpsala Pirinci'nin tescil ve onayıydı. Yani İpsala Pirinci'nin tescillenmesinin ardından standart logosu da tescilli hale geldi. Ürünü anlatan standart logonun içinde tescil numarası, koordinatör kurumun ismi, İpsala Pirinci'nin sloganı, Türk Patent Enstitüsü'nün logosu ve coğrafi işaret alan ürünümüzün ismi yer almaktadır. İpsala Pirinci yazısının öne çıktığı logoda yine "İpsala Pirinci sofralarda birinci" sloganı, tescil aldığımız kurumu belirten ibare ve koordinatör kurum olarak da Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yazısı ile birlikte tescil tarihi 2015 ve tescil numarası yer almaktadır. Kısacası ürünü tamamıyla anlatan ve kapsayan yeni bir logo oluşturulmuş ve bu logoyu da Türk Patent Enstitüsü tanımıştır.

STANDART LOGO KULLANIMI ZORUNLU OLACAK

Tamamlanan bu sürecin ardından İpsala Pirinci'ni tanıtan, üreten, paketleyen, satan ve pazarlayan bölgemizdeki tüm kurum kuruluş ve firmaların zarflarından antetli kağıtlarına, çuvallarından paketlerine, faturalarından araçlarına, her türlü tanıtım ve pazarlama araç gereçlerinde kullanmaları zorunlu hale gelmiştir. Özellikle bölgede tanıtım için yoğun çaba harcayan İpsala Belediyesi, İpsala Kaymakamlığı, Oda ve Borsalar ile tüm üretici firmalarımızın standart logoyu kullanmalarını önemsiyoruz.

STANDART LOGO KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERMELİYİZ

Standartları belirleyen en önemli konu logodur. Sofraların incisi tescilli İpsala Pirinci'nin marka değerini korumak, bilinirliliğini arttırmak, ulusal ve uluslararası arenaya taşımak için standart logo kullanmaya özen göstermeliyiz."

Mustafa Helvacıoğlu son olarak, tüm kurum, kuruluş ve firmaların oluşturulan yeni logoyu Keşan TSO'dan temin edebileceklerini söyledi.