İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, bölgede başlayan çeltik hasadıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu, rafa konan yerli pirince kalitesiz ithal pirincin karıştırılmasının mutlaka engellenmesi gerektiğini söyledi.
İlk olarak terör olaylarında şehit düşenlere Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunarak başlayan Girgin, çeltik hasadının Hamzadere Bölgesi’nde başladığını dile getirerek,  üreticilere bol kazançlı ve verimli bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.
VERİMLE İLGİLİ BİR SIKINTI GÖRÜNMÜYOR
Bölgenin en büyük gelir kaynağının çeltik olduğunu ifade eden İbrahim Girgin, bu nedenle çeltik hasadı ile ilgili ilk gelen haberlerin son derece iyi olduğunu belirterek, “Verimlerle ilgili çok ciddi bir sıkıntı görünmüyor. Bunlar müjde niteliği taşıyan haberlerdir. Ayrıca, umarız üreticilerimiz, ürünlerini doğru fiyatlarda satar. Fakat ürünün arzı konusunda bazı çekincelerimiz var.” dedi.
KALİTESİZ İTHAL ÜRÜNLER YERLİ ÜRÜNLERLE KARIŞTIRILMAMALI
Özellikle geçtiğimiz yıl, Hindistan başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden ithal edilen kalitesiz pirinçlerin, hem vatandaşın ağız tadını bozduğunun, hem de ülke ekonomisine zarar verdiğinin altını çizen Girgin,  şöyle konuştu: “Bu yıl kalitesiz pirinçlerin yurt dışından getirilmemesi için yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde, kalitesiz ürünlerin, yerli ürünler ile karıştırılarak sofralara girmemesi konusunda kesinlikle tedbir alınacağı vurgulandı. En büyük dileğimiz, bu kalitesiz pirinçlerin, bizim kaliteli pirinçlerimizin içerisine karıştırılması, bunun önlenmesini istiyoruz.  Tüketicilerimizden de, karışımsız, yerli ve marka ürün olan İpsala Pirinci’ni tüketmesini istiyoruz. Pazara ürün sunulurken, tüketicimiz bu ürünün yerli mi, ithal mi yoksa karışımlı mı olduğunu mutlaka göz önünde bulundursun. Kesinlikle, kalitesiz, ithal pirinçlerin ülkemize girişleri engellenmelidir.”