İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen sağanak yağış nedeniyle, İpsala bölgesinde 5 bin dönüme yakın arazinin sular altında kaldığını bildirerek, ortaya çıkan hasarın ciddi boyutlarda olduğunu kaydetti.

SULTANKÖY CİVARINDAKİ KAVUN TARLALARI HEBA OLDU

İpsala’da çeltik dışında önemli miktarlarda mısır ve ayçiçeği ekilişi yapıldığını, ayrıca Sultanköy civarındaki kavun tarlalarının tamamen heba olduğunu ve artık hiçbir şekilde geri dönüşünün olmadığını ifade eden Darcan, çeltikte ise Kocahıdır, Turpçular, Hamzadere Bölgesi’ndeki Kozkır mevkilerinde önemli miktarda zarar meydana geldiğini söyledi. Şu ana kadar sel sularında herhangi bir çekilme olmadığını da kaydeden Darcan, şöyle konuştu:“Şimdiye kadar sularda herhangi bir çekilme yok. Suların çekildiği alanlarda da fazla bir zarar ziyan gözükmüyor ama sel suları geriye kalıntı bırakırsa büyük zararlar doğabilir. Suların çıkması da şimdilik pek mümkün gözükmüyor. Bunun nedeni de kanalların dolu olması. Umarım artık bölgeye yağış vurmaz.”

TARSİM’İN NE KADAR ZARAR KARŞILADIĞINI GÖRECEĞİZ

 Sözlerinin devamında, çiftçinin her şeyini kredi üzerine kurduğunu dile getiren Darcan, çok sayıda üreticinin TARSİM yaptıramadığı yönünde duyum aldığını vurgulayarak, “Zarar büyük olursa bu çiftçinin hali çok kötü olur. Özellikle dere yataklarında olan ayçiçekleri sular altında. Bugüne kadar TARSİM pek bir şey yapmadı. Sigorta yaptıran çiftçilerimizden, TARSİM’in ne kadar zarar karşıladığını hep birlikte göreceğiz. Bu olayın fiyatlara yansıyacağını zannetmiyorum. Yine de su çekilmeden net bir şey söylemek pek mümkün değil” dedi.