İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, dün yaptığı açıklamada, İpsala Bölgesi’nde bu yıl 200 bin dönüme yakın çeltik ekimi yapılacağını tahmin ettiğini belirterek, son hızıyla devam eden ekimlerde şu ana kadar bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

Darcan, Türkiye’nin pirinç ihtiyacının büyük bir bölümünün İpsala Bölgesi’nden karşılandığını dile getirerek, TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği) yönetimine girmesiyle birlikte, İpsala Pirincinin tanıtımı için ilerleyen süreçte ciddi atılımlar yapmayı hedeflediğini kaydetti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin genel kurulunda, Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar ile görüşerek, İpsala’nın bir çeltik bölgesi olduğunu ve bu konuya ağırlık vermesi yönünde talebi olduğunu ifade eden Hüseyin Darcan, “Artık çeltikteki sorunları birinci ağızdan ileteceğiz. Şuanda bölgemizde çeltik ekimleri son hızla devam ediyor ve hiçbir sorun yok. Artık yağmur da yağsa sıkıntı olmayacaktır. Meriç Nehri’ndeki patlaklardan dolayı bazı yerlere girilemese de büyük bir sorun değil.” dedi.

BU YIL 200 BİN DÖNÜME YAKIN ALANDA ÇELTİK EKİLECEKTİR

Verimi etkileyecek bir su sıkıntısı da olmadığının altını çizen Darcan, çiftçilerin ekim ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadığını da dile getirerek, şunları söyledi: “İpsala Bölgesi’nde bu yıl 200 bin dönüme yakın alanda çeltik ekilecektir. Ayrıca, bölge halkının gösterdiği teveccüh ile TZOB yönetimine seçildim. Bu nedenle tüm halkımıza teşekkür ediyorum.”