“Bu yıl bizim sahamızda ekilen çeltiklerin su sorunu olmayacak”

S.S. Kadıköy Barajı, Dokuzdere ve Mercan Göletleri Sulama Kooperatifi Başkanı Ali Ceylan, dün yaptığı açıklamada Kadıköy Barajı’ndaki doluluk oranının şu anda 31 milyon metreküp civarında olduğunu ve bugüne kadar 8 milyon metreküpe yakın su kullanıldığını bildirdi.

YETERİ KADAR SUYUMUZ VAR

Kadıköy Barajı’ndan daha önceki yıllara oranla bu yıl daha fazla su tüketildiğini ve üreticinin sulu tarıma daha çok ağırlık vermeye başladığını ifade eden Ceylan, Kış döneminde gerçekleşen yağışlar ile barajda, yeterli seviyede su toplandı. Bu da daha fazla üreticinin sulama suyundan yararlanması anlamına geliyor. Sulama sezonu öncesi akışkanlığını yitirmiş birçok kanalda kanal temizliği çalışmaları yaptık. Şu an için hiçbir sıkıntımız yok. Bu yıl için bizim sulama sahamızda 20 bin dönümlük çeltik ekimi yapıldı. Yeteri kadar suyumuz var ve bu yıl su konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımızı söyleyebilirim. Son yağışlardan sonra 5 milyon metreküp gibi bir kazancımız oldu. Bu yıl da kooperatif olarak üreticinin yanındayız ve üretici de bize güveniyor dedi.

13 KİŞİYİ UMRE ZİYARETİNE GÖNDERİYORUZ

Ceylan, bundan bir süre önce yaptıkları bir açıklamada, Ramazan ayında kooperatif üyesi her köyden birer tane olmak üzere 13 kişiyi bu yıl Umre ziyaretine gönderme sözü verdiklerini ve bu sözlerini gerçekleştirmekte olduklarını da kaydederek, “Bu yıl önümüzdeki Ramazan Ayı içinde 13 kişiyi Umre’ye göndereceğiz. İnşallah gelecek yıl çok daha fazla yağış alırız ve bu rakam 26 olur” diye konuştu.

KAMERA SİSTEMİ İÇİN FİYATIN DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ

Kooperatif olarak üye köylere yapılacak olan kamera sistemi konusunda bir gelişme olup olmadığı  sorusuna da cevap veren Ali Ceylan, şunları söyledi: “Gelişmeler yaşanıyor ancak fiyat konusunda bazı sıkıntılar var. Projenin %20’lik kısmı muhtarlıklar tarafından karşılanacaktı. Ancak hiç beklemediğimiz çok yüksek bir rakam ile karşı karşıya geldik. Konuyla ilgilenen firmaya ödeyebileceğimiz rakamı ilettik. Anlaşırsak biz de yaptırma taraftarıyız. 13 köye çıkarılan fiyat yaklaşık 110 bin TL civarında. Biz ise ancak 75-80 bin TL ödeyebiliriz.”